Simpsonovi rozpoutávají komiksové šílenství

V televizi už sympatická žlutá rodinka ze Springfieldu ztrácí dech. Ale v komiksu? Tam jede na plné pecky. Komiksové šílenství o tom přesvědčí každého.





O čem to sakra je?

Podíváme se do podzemí pod Apuovým krámkem (věděli jste, že je tam horská dráha, muzeum voskových figurín a duch kluka zabitého ledovou tříští?!). Zjistíme, co se stane, když Bart způsobí deportaci učitelského sboru ze Spojených států. Odhalíme zákulisí reklam na Krustyho burgry a dostaneme se  s Homerem do soutěže, kterou by nikdo neměl přežít...

Kdo za to může?

Upřímně? Jejich jména jsou zbytečná. Jsou to prostě bezejmenní hrdinové, kteří následují odkaz velkého stvořitele Simpsonových Matta Groeninga. V televizi Simpsonovi v podstatě umřeli. Jejich příběhy v poslední době spíš hromadí odkazy na jiné filmy či seriály, než aby přicházely s vlastními vtipy. Tady je to naopak. V jádru je vždy mile absurdní příběh, který je vyšperkován asi tak milionem gagů – kreslených i slovních – které jsou prostě a jednoduše simpsonovské.

Kdo to nahodil?

To samé – koho to zajímá? Simpsonovi jsou prostě žlutí, jako vždycky byli. A přesto se mají kreslíři kde vyblbnout. Třeba když se v jednom příběhu vtrhne do Springfieldu japonský komiks neboli manga. Nebo v již tradičních bonusech simpsonovských knih, kterými jsou nejrůznější reklamy, plakátky a tak podobně. Dnes dostanete například Oficiální zásilkový vetešnický kult-alog skvělých popkulturních sběratelských lahůdek. Nekupte to.

Co je na tom jako tak super?

Jak už jsme řekl: tady se drží tradice. Simpsonovi jsou sranda a bžunda. Nebojí se šíleností a klidně si i odvypráví jeden příběh pozpátku. Jakýkoliv ze zde vydaných komiksů bych v televizi viděl raději než celých posledních pět sérií.

Něco jako..?

Tak krom dalších komiksových Simpsonů třeba Futurama. Ta ovšem není u nás tak populární (což je škoda). A poměrně nedávno začal vycházet měsíčník Simpsonovi: Bart Simpson. Podle názvu je jasné, kdo bude v hlavní roli. Pravidelný přísun žlutého humoru tedy zaručen. 

 

80%

 

+ Tohle jsou Simpsonovi, jak je známe a milujeme.

- jediné, co mě napadá, je strašně nefér. Chybí mi vymazlený český dabing. U komiksu? Jsem říkal, že to je nefér, ne?

 

Simpsonovi: Komiksové šílenství

Matt Groening a další

www.crew.cz



Simpsonovi si dělají srandu z Hobita

Marge a Maggie se ksichtí na skatu

Simpsonovi se spojili s šachy

Klíčová slova

simpsonoviFacebook komentáře