Monti System: Náklaďák Scania

Monti System: Náklaďák Scania
Sdílej
 

Když jsem na české stavebnice Monti System narazil poprvé, domníval jsem se, že to jsou jednodušší plastikové kity pro méně zdatné modeláře. Mýlil jsem se. Monti System jsou více než plastikové kity. Ve chvíli, kdy stavebnici postavíte, máte před sebou plnohodnotnou hračku.

NIC NELEPTE!


Pro otestování jsem si vybral nákladní vůz Scania, který má stejně jako stavebnice dalších náklaďáků a autobusů této značky měřítko 1:48.
V nabídce jsou také dodávky v měřítku 1:35 a osobní auta v měřítku 1:28.
Monti System se vyznačuje především tím, že se stavebnice nelepí ani nebarví. Jednotlivé dílky jsou vybaveny malými zámky a zárubněmi, stačí je tedy secvakat či na sebe nasunout a drží ve většině případů lépe než lepené spoje. Díly jsou vylisovány z kvalitního plastu či gumy (v případě pneumatik) v barvě odpovídající skutečnosti.
Model po sestavení pro dokonalý vzhled polepíte přiloženými samolepkami a hračka je hotová. Na rozdíl od jiných plastikových kitů je totiž model velice bytelný a samozřejmě i pohyblivý - kola se otáčejí, korba se sklápí a kryt motoru lze otevřít.

KVALITNÍ DÍLY


Plastové výlisky jednotlivých dílů jsou velice kvalitní, bez otřepů na krajích, a dokonce místa spojů s lisovací mřížkou jsou po odlomení většinou čistě rovná, takže nevyžadují další úpravu.

**** 1/2

Vista