Tip na výlet: Hladit a krmit dovoleno!

Tip na výlet: Hladit a krmit dovoleno!
Sdílej
 
Zoocentrum Srdov leží na úbočí kopce v nádherné zelené krajině Českého středohoří. Rozprostírá se na hektarové zahradě Michala Fišera.

 

Zoocentrum Srdov

Zoocentrum Srdov

 

 

Michal Fišer připomíná sympatického Ferdu mravence, práce všeho druhu. Soukromým chovem spárkaté zvěře, kterou ochotně předvádí hlášeným návštěvám i náhodným kolemjdoucím, si splnil svůj životní sen. Pan Fišer je nejen chovatelem zvěře a dobrovolným strážcem CHKO České středohoří, ale i jedním z mála preparátorů zvířat u nás.

 

 

Jak se tam dostat

Zoocentrum Srdov najdete ve stejnojmenné vísce nedaleko Liběšic a Úštěka v severních Čechách, asi 300 metrů od hlavní silnice procházející vesnicí. Veškeré informace najdete na webu www.zoocentrumsrdov.cz.

 

Otevírací doba

Přijet můžete prakticky kdykoliv přes den, ovšem lepší je návštěvu telefonicky ohlásit předem. Zvěři i majiteli rozhodně uděláte radost tvrdým pečivem či různými dobrotami z české přírody – jeřabinami, žaludy, lesními plody či ovocem ze zahrádky.  

 

 

 

 

Vstupné

Vstupné je pro jednotlivce dobrovolné. Pro skupiny s objednaným programem se pohybuje od 50 do 120 Kč za osobu.

 

Kde se najíst

Přímo v Srdově jsme na restauraci nenarazili, ale v nedalekém Úštěku se dobře najíte v hotelu Racek nebo v pizzerii Čertovna.

 

Kde se ubytovat

Pro ubytování bychom volili město Úštěk s hotelem Racek nebo autokempem u rybníka Chmelař. Velké ubytovací možnosti skýtá také malebné město Litoměřice

 

Zajímavosti v okolí

Jednoznačně nezapomeňte navštívit nádherné historické město Litoměřice. Zastavte se také v Úštěku na hradě nebo v Muzeu čertů, případně na tamějším známém koupališti Chmelař.

 

 

Tip na výlet: Mašinkový ráj

Tip na výlet: Mašinkový ráj

Tip na výlet: Za rybami Moravy

Tip na výlet: Za rybami Moravy

S Mourrisonem po Česku: K nejhlubší propasti

S Mourrisonem po Česku: K nejhlubší propasti



Klíčová slova:
vylet, srnka, zoo
 

Články odjinud