Špionem snadno a rychle: dokonalé vybavení začínajícího agenta

Špionem snadno a rychle: dokonalé vybavení začínajícího agenta
Sdílej
 
Chcete se stát tajným agentem? Začněte hned, vaše zbrojnice je připravena. Stačí si vybrat a zahájit vyšetřování. I když je to hra, není to žádná sranda!

Jmenuji se Vonásek, Pepa Vonásek! Dejte mi jednu kolu s ledem, netřepat, nemíchat. A jeden cheesburger! Dělat dneska tajného agenta není žádná legrace. Kde jsou doby Bonda, Jamese Bonda a jeho hraček, které mu ve velkém dodával Q. Pokud chcete dneska začít s prací pro tajné služby, musíte začít včas. Co se v mládí naučíš, jako tajný agent jako bys našel. Máme pro vás dobrou zprávu. Jestli chcete pracovat jako mladý špion, je to mnohem snazší, než kdybyste chtěli pracovat jako mladý popelář. Stupátko popelářského auta nikdo mládeži přístupné nevyrábí, špionských hraček je ale více než dost.

Dokonale krytá základna

Pokud budujete špionskou základnu, je dobré návštěvy hned u dveří řádně prověřit. K tomu nejlépe poslouží ruční bezpečnostní skener. Prohlédnete každého příchozího, jestli u sebe nemá schovaný mikrofon, kameru, nebo něco podobného. Není od věci návštěvy prohlédnout i při odchodu, jestli si tajně neodnáší některou za vašich kovových cenností. Je také dobré svou základnu zajistit neviditelnou laserovou bariérou. Až dva metry od sebe umístíte vysílač a přijímač. Samozřejmě skrytě! Jakmile se někdo pokusí paprskem projít, velmi hlasitá siréna ho upozorní, že tady nemá co pohledávat.

Pravdu a nic než pravdu!

A co když nevítaného návštěvníka přistihnete a on, jako správný padouch, zapírá a zase zapírá? Posaďte ho na detektor lži. Funguje úplně stejně, jako ten "pro dospělé". Galvanicky měří vlhkost kůže, která stoupá, pokud sledovaný subjekt lže. Diody změnu vlhkosti signalizují a vy podle toho můžete odhadnout, zda před vámi sedí skutečný padouch nebo nevinná oběť. Ovšem žádný agent nespoléhá jen na technologie, hlavní je jeho úsudek a pozorovací schopnosti. K detektoru lži proto patří i knížka, která vám umožní přesněji určit, co se vyšetřovanému honí hlavou. Odklání se od vás nebo uhýbá pohledem? Bod pro vás, nejspíš vám opravdu něco tají.

Akce v terénu

Práce v terénu si žádá speciální vybavení. Sledujete někoho, ale nemůžete se k němu přiblížit. Vypadá to, že se sešel s jiným agentem? Potřebujete slyšet, co si povídají? Stará dobrá schovávačka za novinami asi nebude stačit. Chce to technologie! Ideálně směrový mikrofon zesilující zvuk. Ovšem namiřte na ně klasický mikrofon a celé utajení je v čudu. Co ale zvednout mobil, tvářit se, že telefonujete a jen se šikovně natočit ucho správným směrem? Krytí je dokonalé. Jakmile potřebujete "telefonovat", zmáčknete na špionském mikrofonu tlačítko. Deset sekund na to začne "mobil" zvonit, vy ho "zvednete", a pak už jen záleží na vašich hereckých schopnostech. Ve skutečnosti s nikým netelefonujete, jen posloucháte, co vám mikrofon a zesilovač v telefonu přinášejí z odposlouchávaného rozhovoru.

Vyšetřování v plném proudu

Pokud by nebyl ani falešný mobil dostatečným krytím, poslouží vám miniaturní zesilovače, které si nasadíte na ucho ucha a rázem máte supersluch. Superzrak vám dodá sada nočního vidění, která případně poslouží i jako nenápadná baterka s bílým nebo méně nápadným červeným světlem. Ujistíte-li se, že je místo činu čisté a nepotřebujete utajení, můžete začít vyšetřovat. Ve vyšetřovacím kitu najdete všechno potřebné - vybavení ke snímání otisků prstů, ultrafialové světlo odhalující skryté stopy, mikroskop a samozřejmě nezbytnou pinzetu.

Máte podezření, že vám někdo slídil na základně, zatímco jste byli ve škole? Držte stopu, dokud je horká!

Pro voko: bunkr jede!

Pro voko: bunkr jede!

Punk znamená nesouhlasit

Punk znamená nesouhlasit

Klíčová slova:
špion
 

Články odjinud