Kam se ztratil nový iPhone? Místo pětky přišla lepší čtyřka

Kam se ztratil nový iPhone? Místo pětky přišla lepší čtyřka
Sdílej
 
Toho dne se na Facebooku rozpoutalo hotové peklo. „Kde je můj iPhone 5?“ křičeli uživatelé ve svých statusech. „Cože, jenom čtyřka esko?“ rozčilovali se a svorně hořekovali: „To si snad dělaj srandu!“

A přitom šlo jen o mobilní telefon. To bylo tak. Společnost Apple, která stojí za počítači Macintosh, přehrávači iPod či tablety iPad, před časem oznámila, že bude mít pro své zákazníky novinku. Měla se týkat jejího vůbec nejpopulárnějšího produktu: mobilního telefonu iPhone. „Páni, novinky ohledně iPhonu?“ zamyslely se v tu chvíli zpravodajské servery na internetu a vyvodily jediný závěr: „Tak to nám Apple určitě přinese nový iPhone! Juchů! Chystejte ohňostroje!“

Ajfounové šílenství

V tu chvíli se všichni tak trochu zbláznili. Bez ohledu na to, že nejnovější model, totiž iPhone 4, nosili v kapse pouhý rok, propadli mnozí zákazníci hysterii: iPhone 5 se blíží a já ho musím mít! Sněhová koule téhle senzace se začala nabalovat. Internetové servery přicházely s divokými spekulacemi i „zaručenými zprávami“ o tom, jak bude iPhone 5 vypadat a obchodníci v Číně podle toho dokonce začali vyrábět pouzdra šitá neexistujícímu „ajfounu pětce“ na míru. Šílenství propuklo naplno, když Apple na své konferenci žádný iPhone 5 nepředstavil – a na trh místo něj uvedl pouze vylepšnou verzi iPhonu 4: iPhone 4S.

 

Díky Autům se tablet změní na virtuální hřiště

Díky Autům se tablet změní na virtuální hřiště

Nic se neslíbilo? A co má být!

„Cožééé?!“ „Nééééé!“ „Já nechci iPhone 4! Já chci iPhone 5! Kde je můj iPhone 5?“ Smršť facebookových statusů zněla, jako by se na Zeměkouli řítil obří meteorit a Bruce Willis, který nás dokáže uchránit od každé katastrofy, byl zrovna na dovolené (a neměl s sebou mobil). Všichni se mýlili: zákazníci, fanoušci, internetové servery, tištěná média i čínští obchodníci. Jenže skutečně se toho stalo tolik? Apple nikomu nic nesliboval. Oznámil, že něco oznámí, a jak řekl, tak udělal. To, že půjde o úplně nový iPhone, byla od začátku fantasmagorie lidí, kteří jsou tak rozmazlení a zpovykaní, že by chtěli každý rok nový telefon.

Pokec s telefonem

Když si nebozí fanoušci utřeli slzy nad svými facebookovými statusy a vrátili se do reality, ukázalo se, že iPhone 4S je vcelku šikovná věcička. Největším hitem je hlasové ovládání Siri – nebo spíš jakási virtuální asistentka. S telefonem už vlastně komunikujete. Představte si, že sedíte u stolu a děláte úkol z matematiky. Místo toho, abyste ťukali do kalkulačky, řeknete: „Ty, Siri, kolik je dvanáct krát osmdesát šest celých osm?“ A telefon vám řekne: „Tisíc čtyřicet jedna celých šest.“ „Díky,“ řeknete vy, „a vytoč mi prosím tě Tondu, zeptám se ho, jak je na tom on.“ Siri vás spojí s Tondou a vy se domluvíte se, že půjdete do kina. Kde co hrají? To vám řekne Siri.

Nadupané dělo

Nový  iPhone 4S sice vypadá jako starší iPhone 4, ale vedle Siri má i další bezva vychytávky (viz obrázek). Jediný problém všech těch zklamaných čekatelů na iPhone 5 tedy nakonec spočívá v tom, že s ním nemůžou tak machrovat. Iphone 5 totiž neměl přinést technologickou revoluci. Měl být prostě jenom v módě.

 

Panamský průplav: Stavba v zeleném pekle

Panamský průplav: Stavba v zeleném pekle

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

 

Články odjinud