Bláznivé vychytávky: Místo vodotrysku hodinky s Facebookem!

Bláznivé vychytávky: Místo vodotrysku hodinky s Facebookem!
Sdílej
 
Chceš být ve spojení s kamarády i když nejsi u počítače a nemáš chytrý mobil? Nevadí! Použij vypiplané hodinky, se kterými se můžeš připojit na svou oblíbenou sociální síť, nebo si z nich zavolat!

 

Hodinky italské společnosti i'm Watch, vyráběné ve spolupráci s Japonci, jsou svým způsobem novátorské. Kromě moderního a stylového designu totiž své uživatele překvapí i nápaditými funkcemi, které jim mohou ostatní časoměřiče jen bledě závidět.

Výrobek pro Twitteromaniaky

Na jejich displeji si můžete nejenom prohlížet internetové stránky, ale také z nich posílat a přijímat e-maily nebo snadno zkontrolovat nové vzkazy, statusy a akce vašich kamarádů na sociálních sítích Facebook a Twitter.  Jistou nevýhodou je, že z hodinek nelze na tyto sítě zprávy odeslat.

Tento nedostatek částečně vynahrazuje fakt, že i'm Watch umožňují telefonování. Zavolat si z nich můžete buď pomocí hlasitého odposlechu nebo bezdrátového handsfree. Sluchátka se k hodinkám jednoduše připojí přes bluetooth.  Ty, kdo chtějí raději poslouchat hudbu, zas potěší zabudovaný MP3 přehrávač.

 

Z hodinek i\\\\'m Watch můžete telefonovat i prohlížet zprávy na Facebooku •  i'm Watch

Systém na bázi Androidu

Japonsko-italská vychytávka obsahuje i aplikaci pro předpověď počasí, kalendář   nebo rádio. Hodinky, vyráběné v několika barevných variantách, pohání procesor Freescale IMX233 se 64MB pamětí RAM, uživatelská paměť má velikost 4 GB.

Velkou výhodou výrobku je, že ho pohání operační systém na bázi Androidu. Hodinky tak můžete snadno propojit s počítačem nebo mobilními telefony, a přenášet mezi nimi data. Do hodinek lze také nahrávat nové aplikace.

Francouzský úlet

V následujících týdnech se i'm Watch začnou prodávat za ceny v rozmezí  7000 až 300 000 Kč.  Více než jejich konkurent – podobný časoměřič Samsung S9110, jsou totiž luxusním zbožím pro fajnšmekry. Podle ředitele italské firmy i'm Watch: Massimiliano Bertoliniho byly inspirovány výrobky firmy Apple – tedy jistou výjimečností a krásným designem, ovšem za vyšší cenu.

Podobně neobvyklým je i tablet QQQQ Cook 2, určený speciálně pro kuchaře. Druhá generace této francouzské vychytávky disponuje dotykovým displejem o šířce 10,1 palce a rozlišení 1024 krát 600 obrazových bodů.  Protože v kuchyni není nouze o horkou vodu a špínu, displej je zároveň voděodolný a snadno omyvatelný.

 

Francouzský tablet je určený pro kuchaře amatérské i profesionální •  QQQQ

Recepty od mistrů kuchařů

Překvapení pro kuchtíky je svému účelu věrné do posledního šroubku. Jeho speciálně upravený operační systém Linux obsahuje nejen 3500 receptů od úspěšných světových kuchařů, ale také video-návody  na vaření mnoha jídel, aplikaci na sestavení jídelníčků, i program, který vás upozorní na nákup docházejících potravin. Stojánek tabletu zas umožní snadnou manipulaci při vaření.

Pomocí vychytané novinky také můžete prohlížet webové stránky, přijímat a odesílat e-maily, poslouchat MP3 nebo prohlížet videa a fotky. Lze do ní také nahrát zcela nové aplikace. To vše pohání dvoujádrový procesor Cortex A9 s taktem 1GHz.

Na evropských trzích se „vařící“ tablet prodává v přepočtu za 9000 českých korun. Zda bude k mání i v Česku, není zatím jisté. Vychytané hodinky pro příznivce online komunikace i kuchařský tablet je tak zatím trochu luxusním zbožím . Ovšem zcela výjimečným.

 

Video speciál: 10 nejlepších, nejveselejších a nejoriginálnějších reklam

Video speciál: 10 nejlepších, nejveselejších a nejoriginálnějších reklam

Bláznivé vynálezy:  Proč skončily na smetišti dějin?

Bláznivé vynálezy: Proč skončily na smetišti dějin?

Úlet! Fotbal nebo masakr? Nejdřív se jde po koulích!

Úlet! Fotbal nebo masakr? Nejdřív se jde po koulích!

 

Články odjinud