Kdo chce být filmařem: Začínáme ve Windows Movie Makeru

Kdo chce být filmařem: Začínáme ve Windows Movie Makeru
Sdílej
 
Chcete si sestříhat vlastní video a nevíte, jak na to? Nejjednodušší pro vás bude použít program Windows Movie Maker, který lze stáhnout zdarma.

 

 

Pro stříhání si kliknete na pravou část obrazovky a načtete materiál (nebo můžete videa přetahovat myší ze složky). Pak vyberte pomocí posuvníku požadované místo, kliknětě na záložku Úpravy a použijte nástroj Rozdělit. Můžete taky stříhat pomocí počátečního a koncového bodu, kde si střih zadáte na setinu sekundy přesně.

Film můžete doplnit fotkami nebo jej vytvořit jenom ze samotných fotografií. Nahrajete si je stejným způsobem jako video.

Pro titulky a komentáře stačí kliknout na jeden ze tří titulkových nástrojů v záložce Domů. Když budete chtít text upravit, stačí ho dvojklikem aktivovat na pravé obrazovce. Objeví se záložka Textové nástroje s všemožnými úpravami.
Pokud vám ještě chybí hudební doprovod, najděte si v záložce Domů funkci Přidat hudbu. Písničky pak můžete stejně jako texty rozkliknout a v záložce Nástroje hudby posouvat a upravovat.

Záběry můžete zpestřit různými prostřihy. V záložce Animace si vyberete způsob, jakým má jeden záběr přejít do druhého. Možností je spousta, seriózním filmařům ale doporučujeme zůstat u jednoduchých efektů.

Nakonec si nezapomeňte práci uložit. Kliknutím na funkci Uložit projekt se vám uloží jako rozpracovaný. Funkce Uložit film vám ho přetvoří do video formátu. Můžete ho též zveřejnit na sociálních sítích s funkcí Publikovat film.

 

 

Video: Horor Poslední sklep napravo

Video: Horor Poslední sklep napravo

Digitální příběh: Malé Oskary pro mladé filmaře

Digitální příběh: Malé Oskary pro mladé filmaře

Video: Star Wars Imperial Victory

Video: Star Wars Imperial Victory

Klíčová slova:
video, jak se to
 

Články odjinud