Dronie? Přeci selfie v nebesích!

Dronie? Přeci selfie v nebesích!
Sdílej
 
Všichni věrní čtenáři ábíčka fotí v létě selfie. My jsme na to šli jinak. Vyzkoušeli jsme, jak se fotí letecký autoportrét zvaný dronie!

 

 

Drony se objevily teprve nedávno a už jsou nedílnou součástí našich životů. Vojáci s nimi prozkoumávají nepřátelské území, hasiči monitorují požáry v lesích a jedna ruská pizzerie dokonce nedávno začala pomocí dronů rozvážet krabice s pizzou. A teď k tomu přibyla další skvělá vychytávka. Dronie, tedy selfie vyfocená z bezpilotního stroje.

Originální foto

Jaká je výhoda dronie? Hlavně ta, že máte zcela unikátní úhel pohledu. Vezměte si fotku, jak stojíte před Eiffelovkou v Paříži. Tu má ve fotoalbu každý, kdo hlavní město Francie navštívil. Jenže vylétnout pár metrů nahoru a zachytit svůj úsměv mezi zmatenými turisty hezky z ptačí perspektivy a ještě se zajímavým detailem věže, to už je něco jiného.

Tak jsme se rozhodli to taky vyzkoušet. Spojili jsme se s dvěma konstruktéry dronů, kteří si postavili vlastní stroje a osadili je kamerovou technikou. Společně s nimi jsme se vydali za město a blýskli si pár leteckých autoportrétů. Podívejte se s námi, jak focení probíhalo, a pokud vás drony zajímají, na další straně najdete detailní popis strojů, s nimiž jsme pokus uskutečnili.

 

 

 

 

Dronie: Velký test selfie dronů

Dronie: Velký test selfie dronů

Jak létá dron Solara 50?

Jak létá dron Solara 50?

Auto s dronem: K vozu miniaturní helikoptéra

Auto s dronem: K vozu miniaturní helikoptéra



Klíčová slova:
dron, Drony na Heureka.cz
 

Články odjinud