Megabot vs. Kuratas: Souboj obřích robotů

Megabot vs. Kuratas: Souboj obřích robotů
Sdílej
 
Chtěli byste vidět zápas několikatunových obrněnců s velkými bouchačkami? Brzy budete mít možnost!

 

 

Obřím řiditelným robotům se říká „mecha“. Mají rozměry Tyrannosaura Rexe, tělo z oceli, místo rukou hrůzu nahánějící zbraně a místo srdce kokpit pro pilota. Ano, vypadají úplně stejně jako mechové, kteří patří ke klasické výbavě sci-fi filmů, komiksů a her. Možná je znáte z her MechWarrior nebo z novějších jako je Starcraft, ve kterých se vyskytuje jednotka Odin. Za mechu můžeme považovat i AT-ST nebo AT-AT z Hvězdných válek. Nyní se fikce stává realitou.

Východ proti západu

V japonské laboratoři Suidobashi Heavy Industry se už před třemi lety zrodila bezmála pětitunová mecha jménem Kuratas. Několik let cestovala po zemi vycházejícího slunce a předváděla svůj arzenál – protivníka ale neměla. Až doteď. Dílna MegaBots Inc. se sídlem v americkém San Franciscu představila svého vlastního robota a hned vyzvala japonské konstruktéry k poměření sil. Prohlásili: „My máme obřího robota, vy máte obřího robota. Náš závazek vůči fanouškům science fiction je postavit je proti sobě v souboji na život a na smrt.“

Souboj Megabotů? Zatím jen divadýlko!

Souboj Megabotů? Zatím jen divadýlko!

Robotický box

Oba týmy mají nyní rok na to, aby své obrněnce uvedli do bojové pohotovosti a vycvičili vhodného pilota. Příští léto se utkají. Ačkoli jak Megabot, tak Kuratas jsou ověšeni těžkotonážními zbraněmi, budou je muset pro zápas odložit. Jediným pravidlem, které bude při souboji platit, je totiž boj zblízka.

Souboj titánů

Bližší podrobnosti zatím neznáme. Přesné místo, počet jednotlivých kol i způsob bodování zatím čekají na dohodu Japonců i Američanů. Jisté je jen to, že to bude zdaleka největší střet mech v historii. A to znatelně – průměrná váha bojujících robotů i v těch největších soutěžích na světě je pár desítek kil. Jakmile k bitvě těchto pětitunových kolosů opravdu dojde, bude to stát bezpochyby za to.

Megabot s týmem konstruktérů, kteří ho sestavili •  Megabots

Megabot

Americká mecha překonává tu japonskou jak ve velikosti, tak hmotnosti. Na druhou stranu může doplatit na nižší rychlost a pohyblivost. Pilot bude moci ovládat dvacet motorů, které rozhýbávají ruce a trup stroje. Megabot v pravé ruce třímá odpalovač nabitý střelou s barvou o průměru 15 cm. V levé ruce ho doplňuje samopalem se zásobníkem na dvacet střel o průměru 7,5 cm. Jak si Američané poradí s pravidlem pro boj zblízka, ještě nechtějí prozradit. Ale vzhledem k jejich sebevědomí a k nezničitelně vzhlížející konstrukci Megabota můžeme čekat nejspíš něco opravdu smrtonosného.

Výška: 4,6 metrů

Váha: 5400 kg

Max. rychlost: 5 km/h

Kuratas

Japonský robot má oproti americkému navrch v rychlosti a ovladatelnosti – celkem tu najdete třicet řiditelných motorů. Jeho hlavní zbraní je dvojice kulometů s kadencí 6000 výstřelů za minutu. Tu doplňuje účinné vodní dělo. Konstruktéři se chlubí širokou nabídkou montovatelných zbraní, například supersilným vrtákem nebo páčidlem pro boj zblízka. Aby naháněl ještě větší hrůzu, útočné systémy se v robotovi aktivují tím, že se pilot zeširoka usměje.

Výška: 3,7 metrů

Váha: 4500 kg

Max. rychlost: 10 km/h

Více o mecha robotech:

Skutečné souboje robotů: Megabot v akci!

Skutečné souboje robotů: Megabot v akci!

Postav si vlastního mecha robota: Japonský Amazon nabízí starovací pakl

Postav si vlastního mecha robota: Japonský Amazon nabízí starovací pakl

Do japonského robota se vleze člověk!

Do japonského robota se vleze člověk!

Sestavte si vlastního mecha robota online

Sestavte si vlastního mecha robota online

Oblečte si robota: Skutečný stroj jako ze sci-fi

Oblečte si robota: Skutečný stroj jako ze sci-fi

Klíčová slova:
robot, mecha, kuratas, MegaBot
 

Články odjinud