Otestovali jsme: Výkonný herní počítač Acer Predator

Otestovali jsme: Výkonný herní počítač Acer Predator
Sdílej
 

 

 

Hráči s Windows to nemají tak jednoduché jako majitelé konzolí. Gamesy jsou čím dál náročnější na výkon hardware a musí tak neustále dokupovat nové grafické karty, paměti nebo rovnou celé notebooky. Několik společností proto prodává stolní sestavy určené výhradně pro hraní. Patří k nim Predator G6-710 od firmy Acer, který jsme v redakci otestovali společně s 34palcovým prohnutým monitorem X34. Jeho rozlišení je 4K – tedy 3440 x 1440 obrazových bodů. Oproti FullHD (1920 x 1080) je grafika u her mnohem detailnější.

Copak je uvnitř?

Ve vnitřnostech Predatora objevíte našláplé komponenty. Srdce tvoří loňský čtyřjádrový procesor Intel I-7 6700K o frekvenci 4 GHz, 32 GB paměti RAM DDR4 a špičková grafická karta GeForce GTX 980 s 4 GB pamětí. Speciální chladicí tunel přivádí vzduch přímo k nejnamáhanějším komponentům. Perličkou na krabici je tlačítko Turbo, které po stisknutí stroj přetaktuje (tedy zrychlí procesor). Tak zní alespoň popis výrobce. Jak je na tom Predator v praxi? Na testování jsme se vybavili sadou testovacích programů a nejmodernějšími hrami.

 

Je to dravec! •  Acer

Papírové výsledky...

V žádném programu se Predator neumístil na prvních příčkách žebříčku. Obvykle byl na druhém, třetím či čtvrtém místě. Ve vykreslování grafiky a v rychlosti procesoru mnohonásobně převyšuje současnou generaci PC. Je ale o fous slabší, co se týče připravenosti na virtuální brýle. Doporučený počítač pro hraní s brýlemi Oculus Rift by měl být silnější. Výrazně pak zaostává při srovnání se stroji vybavenými pro hraní v rozlišení 4K.

... a ty herní

Ve hrách dosahuje Predator úctyhodných výkonů. Vyzkoušeli jsme tituly Project CARS, Zaklínač 3, Fallout 4, Kingdom Come: Delivarence a The Vanishing of Ethan Carter. Při hraní v rozlišení 4K padala rychlost zobrazování v políčkách za sekundu (FPS – obvyklé je 30, u rychlých her 60) až na 22 (Kingdom Come) nebo 15 (Ethan Carter). Project Cars držela úctyhodných 59-60 FPS, Zaklínač 3 pak 29-33 FPS. Zapnutí funkce Turbo pomohlo pouze minimálně. Podstatně lepších výsledků jsme však dosáhli ve FullHD – hry se držely v maximálních detailech na 60 FPS. Tedy: Vítězství. Ovšem pěkně drahé. Predator totiž stojí kolem 70 000 korun.

Ano nebo ne?

Acer Predator G6-710 přesto můžeme doporučit pro současnou i budoucí generaci her. Kvalitní a rychlé komponenty zvládají nejnáročnější výpočty a jen tak nezestárnou. Počítejte ale s tím, že příchod virtuální reality a hraní ve 4K Predatorovi podrazí nohy. Pak asi budeme potřebovat opravdového Terminátora.

 

Shrnutí

Luxusní mašina, ve které vás několik let žádná hra nezklame.

www.acer.cz

 

Více o testování počítačů a další techniky:


Vyzkoušeli jsme: Acer Chromebook 11

Vyzkoušeli jsme: Acer Chromebook 11

Vyzkoušeli jsme nVidia Shield: Univerzální konzole

Vyzkoušeli jsme nVidia Shield: Univerzální konzole

 

Články odjinud