Strážnické brambůrky: V porodnici na křupavou dobrotu

Strážnické brambůrky: V porodnici na křupavou dobrotu
Sdílej
 
Nejsou top chipsy, jsou to brambůrky! Výroba Strážnických brambůrků stoupla během 30 let z počátečních šesti kilogramů na čtyřicet tun denně.

 

Původní receptura Strážnických brambůrků se nemění, stejně jako to, že firma je a bude nadále rodinná. „Zakládáme si na svém jméně, které máme i na obalech, na naší strategii a nenecháme si do toho od nikoho mluvit,“ říká rezolutně majitel firmy Petr Hobža starší.

Brambůrky smaží linka jako Transformer

Po více než dvaceti letech existence se výroba v roce 2012 přestěhovala ze zahrady rodinného domu do současného areálu v jedné ze dvou strážnických průmyslových zón. V továrně stojí jedinečná linka poskládaná jako nějaký brambůrkový Transformer z částí různých výrobců. Hobžovi si je díky dosavadním zkušenostem spojili do jedné vlastními silami.

„Linka je světový unikát a nikde jinde ji neuvidíte. Je od sedmi různých dodavatelů, kteří se nikdy neviděli, ze sedmi různých zemí od Japonska po Spojené státy,“ chlubí se Petr Hobža mladší.

Více o Strážnických bramburkách se dozvíte tady

Mléko v akci: Od krávy po jogurt

Mléko v akci: Od krávy po jogurt

V porodnici časopisu: Jak se tiskne ábíčko?

V porodnici časopisu: Jak se tiskne ábíčko?

Celou galerii si prohlédnete tady

 

Články odjinud