Bojíte se? Nečtěte a neposlouchejte nejděsivější zvuky!

Bojíte se? Nečtěte a neposlouchejte nejděsivější zvuky!
Sdílej
 
Tohle ení článek pro každého. Pokud se neradi bojíte, tak zvažte, jestli by nebylo lepší jít třeba radši ven hrát kuličky (i když je tam kosa). Vybrali jsme pro vás totiž ty nejděsivější zvuky, které kdy byly zachyceny. Všechny mají jedno společné – neví se co tyhle zvuky způsobilo a tak zůstává jen u dohadů a někdy dost děsivých teorií.

Kyjevská "vrata"

Videa z východních zemí bývalého sovětského svazu bývají obvykle v mizerné kvalitě, ale o to legračnější. Jsou ale i taková, u kterých spíše běhá mráz po zádech. Začalo to pravděpodobně v ukrajinském Kyjevě roku 2011, ale poté byly podobné zvuky zachyceny i na dalších místech ve světě, včetně Slovenska, Kanady a Japonska.

Zní to, jako by se otevírala nějaká obrovská vrata (třeba od Černobylu?), která někdo zapomněl namazat, ale to se jeví jako velice nepravděpodobné. Jsou i teorie, že se jedná o nářek naší planety, signály mimozemšťanů nebo novou superzbraň, která má ovládat počasí nebo myšlení lidí. Nejděsivější však je, že prakticky stejný záhadný zvuk se objevuje na různých místech planety.

Psychiatrická léčebna v Ogdenu

Jestli jsou na světě nějaká skutečně děsivá místa, pak jsou to opuštěné nemocnice nebo psychiatrické léčebny. A k jedné takové léčebně v americkém Utahu se vztahuje i hodně smutný příběh. V roce 1959 údajně nešťastnou náhodou spadl do odpadního kanálu nemocnice chlapec a následně se v složité spleti potrubí utopil. Zvuk byl zachycen pomocí EVP.  Lovci záhad ho nahráli poblíž místa, kde chlapec spadl do kanálu. Samozřejmě, je možné, že se jedná o dobře provedenou audiomontáž, ale pokud tomu tak není, tak zatím neexistuje jiné logické vysvětlení.

Bloop

Jestli zůstává něco, co lidstvo zatím pořádně neprozkoumalo, tak jsou to oceány. Vědci jsou obecně názoru, že až 95% oceánské fauny i flóry zatím čeká na objevení. Možná i proto se občas podaří zachytit něco, co si zatím nedovedeme úplně dobře vysvětlit. Bloop je zvuk, který byl zachycen pomocí podvodních mikrofonů a jedná se o jeden z nejhlasitějších zvuků, který se kdy pod mořskou hladinou podařilo nahrát – byl slyšet až 5 000 kilometrů daleko.

V tomto případě lze asi nějaké pokusy o podvod vyloučit, neboť zvuk byl zachycen americkou vládní organizací NOAA, která se zabývá převážně výzkumem a ochranou mořských vod. Ta samá organizace zároveň nabízí i nejpravděpodobnější vysvětlení – zvuk vydávaly ledovce, respektive jejich tření o sebe. My v redakci ale rádi věříme tomu, že ve skutečnosti to byla supergigantická mořská potvora, která teprve čeká na své fantastické objevení.

Bludné duše

Poslední nahrávka je trošku jiná, než předchozí. Je totiž naprosto jasné odkud pochází a proč byla vytvořena. Samotný zvuk je však děsivý, až běhá mráz po zádech. Za války ve Vietnamu byla vyrobena americkou armádou zvláštní nahrávka, která měla vyvolat strach. Ve Vietnamu totiž věří, že pokud je zemřelý pohřben mimo zemi svého původu, tak jeho duše bude donekonečna bloudit a trpět.

Nahrávka měla představovat tyto bloudící duše a Američané ji pouštěli v noci z výkonného reproduktoru nízko letícího vrtulníku. Vietnamští vojáci schovaní v džungli pak kvapně opouštěli své úkryty a prchali co nejdále od těchto děsivých zvuků. Nedivíme se jim, slyšet něco takového uprostřed noci a v lese musí být skutečně děsivý zážitek.

Přečtěte si také:

Drony točí! 5 míst na fantastické video

Drony točí! 5 míst na fantastické video

Kosmické částice luští záhadu pyramid

Kosmické částice luští záhadu pyramid

Slenderman: Virtuální běs

Slenderman: Virtuální běs

Nemrtvé prázdniny II: Krvelační upíři

Nemrtvé prázdniny II: Krvelační upíři

Klíčová slova:
duch, tajemno, zvuky, záhada
 

Články odjinud