To nejlepší z výstavy CES 2018: Technologie, která má budoucnost

To nejlepší z výstavy CES 2018: Technologie, která má budoucnost
Sdílej
 
Vychytávky pro mobil, nový typ augmentované reality, jezdící zmrzlinárna nebo chytré nacvakávadlo na monitor, co rozšiřuje obraz? CES 2018 nás potěšil, koukněte na to!

 

V americkém Las Vegas se každoročně koná největší světový veletrh spotřební elektroniky CES. Jsou tam k vidění nejnovější produkty, z nichž většina se ještě v daném roce dostane na trh. Pokud tedy chcete tak nějak předběhnout dobu a vědět, co daný rok pofrčí, tak jste na CESu správně. My jsme pro vás zjistili, co tam bylo nejlepší (tady se dozvíte, co nás upoutalo loni).

Razer Project Linda

Tahle novinka je něco, na co popravdě čekáme už pěkných pár let. Už tu sice nějaké koncepty byly, ale žádný nevypadal tak fantasticky, jako Linda. Princip je jednoduchý - výkonný smartphone, který můžete zacvaknout do těla laptopu, kde zároveň poslouží i jako touchpad. Takže třeba doma můžete na notebooku koukat na filmy nebo hrát hry a když se venku udělá hezky, tak telefon vycvaknete, strčíte do kapsy a můžete jít na procházku.

Skully Fenix AR

Fenix AR (neboli augmentovaná či rozšířená realita) je skutečná budoucnost. Helma na motorku, jejíž hledí je zároveň průhledový displej. Jednoduše geniální. Navigace bude umět kreslit čáry přímo na silnici, když vám někdo zavolá, tak zobrazí, o koho je a pomocí hlasového ovládání hovor rovnou přijmete. Helma vás dokáže včas varovat před deštěm a spousta dalších využití této technologie se přímo nabízí. A největší pecka je, že díky kamerce na zadní straně helmy vám bude umět promítnout i situaci za vámi v rozsahu 180°.

Toyota e-Palette

Ano, jedná se o autonomní vozidlo, se kterými se v poslední době roztrhl pytel. Ale! Auto, které se samo řídí, nemusí jen přepravovat lidi, ale může klidně zastavit u vás v ulici v podobě samojezdící zmrzlinárny? A navíc auto, které vypadá jako obrovský toustovač? Už jenom kvůli tomu se těšíme, až to budeme vídat na silnicích! E-Palette bude dostupné údajně v první polovině příští dekády ve třech velikostech a kromě přepravy osob bude sloužit i jako pojízdná kancelář nebo malý obchod.

Intel Volocopter

Další z mnoha projektů osobních poletuch? Možná. Ale u téhle věříme, že se to podaří dotáhnout až do konce a skutečně uvidíme ve městech Volocoptéru létat. Proč? Protože Intel je gigant, který nemá problém s penězi. Takže může financovat vývoj v podstatě libovolně dlouhou dobu a to až do zdárného konce. První letové testy již proběhly a pro finální verzi se počítá s maximální letovou dobou 30 minut. To by mělo na přepravu do školy stačit, co myslíte?

Asus Bezel-Free Kit

Rámeček na monitor Asus Bezel-Free Kit •  Asus

Tahle věcička není prošpikovaná senzory, kamerami, nemá procesor ani akumulátor. Je to v postatě jen kousek plastu. Ale přesto nás zaujal. Pokud hrajete na více monitorech, tak to jistě znáte - otravné rámečky. Asus vymyslel tenhle kousek průhledného plastu, který prostě přicvaknete na hranu monitoru a on se postará o zbytek. Pomocí lomu světla otravné okraje jakoby zmizí a váš virtuální svět bude jednolitější a dokonalejší. Poměrně jednoduché a levné řešení ne?

Přečtěte si také:

Gadgety pro koně

Gadgety pro koně

Vyzkoušej to! Hudba pro kočku (možná doslova)

Vyzkoušej to! Hudba pro kočku (možná doslova)

Nejlepší gadgety pro digitální trampy: 7 skvělých vychytávek do lesa

Nejlepší gadgety pro digitální trampy: 7 skvělých vychytávek do lesa

ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice

ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice

ABC TV: 5 nejzajímavějších dronů CES 2017

Video se připravuje ...

5 nejzajímavějších dronů CES 2017 • Zdroj: ABC

 

Články odjinud