POZVÁNKA H2AC Start: České finále vodíkových RC aut

Video se připravuje ...
Sdílej
 
H2AC jede! Středoškolští studenti po roce zase změří síly v závodě modelů aut na vodíkový pohon. České finále vodíkových RC aut startuje o víkendu 14. a 15. dubna 2018 v dejvickém kampusu v Praze.

 

V dejvickém kampusu v Praze se o víkendu 14. a 15. dubna 2018 po roce opět setkají týmy středoškolských studentů. Chystají se změřit síly při šestihodinovém závodě dálkově ovládaných modelů aut s hybridním vodíkovým pohonem. Už 4. ročník projektu Hydrogen Horizon Automotive Challenge (H2AC) společnosti Horizon Educational má letos spoustu novinek.

RC auta na H2AC

Týmů je více než loni, a tak bylo nutné rozdělit závod do dvou dnů. Každý závodní den se na startovní čáru postaví 12 soutěžních tymů, celkem z 21 českých středních škol. Vítěz bude v květnu reprezentovat svou školu a Českou republiku na mezinárodním finále v německém Chemnitzu.

České finále vodíkových RC aut startuje o víkendu 14. a 15. dubna 2018 v dejvickém kampusu v Praze •  facebook.com

Zájemci o účast v projektu H2AC se hlásí ze středních odborných škol, automobilních škol, ale i gymnázií. Cílem projektu je vzbudit a podpořit zájem studentů o technické a vědecké obory. Během čtyř měsíců získávají nové poznatky, které se jim pak hodí při navrhování a sestavování hybridního vodíkového vozidla v měřítku 1:10. Zájem o soutěž roste nejen u nás, ale i v celém světě. Na mezinárodním finále mají české týmy šanci potkat se například se slovenskými, polskými, nizozemskými či americkými kolegy.

Přijďte na finále!

Závod je otevřený pro věřejnost a organizátoři připravili také zajímavý doprovodný program: představení nového vodíkového SUV Hyundai Nexo, jízdu vodíkovým autobusem TriHyBus a mobilní polytechnickou laboratoří EDUBus nebo prezentaci práce automechanika ve virtuální realitě od společnosti Bosch. Vstup je zdarma. Další info o akci najdete tady.

Vodíková autíčka H2AC: Závodění s nečekanou energií

Vodíková autíčka H2AC: Závodění s nečekanou energií

ABC TV: Ábíčko testuje RC auto Maverick Strada XB

ABC TV: Ábíčko testuje RC auto Maverick Strada XB

Autonomní autoškola: Jak čeští vědci vyvíjí samořídicí auto

Autonomní autoškola: Jak čeští vědci vyvíjí samořídicí auto

Klíčová slova:
technika, H2AC, závody, rc auto
 

Články odjinud