Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací
Sdílej
 
V Deskovinkách vás zasáhne nostalgie, ale také euforie z dodržených slibů revoluce v klasických figurkách. Přečtěte si, co můžete (nejen) na stole hrát nyní, a co až za rok – a v češtině!

 

Deskovinky: Novinky o deskových hrách •  archiv

Imagine: Představivosti se meze nekladou

Společnosti Rexhry se zjevně líbí párty hry. Po Vúdú a Superšpiónovi chystá Imagine, která prověří vaší představivost podobným způsobem, jako party hra Koncept. V Imagine si líznete kartu, která vám řekne, co musíte předvést za pomoci spojování obrázků dohromady. Rozdíl je ale v tom, že v Imagine k sobě přikládáte karty s obrázky na průhledném pozadí a přímo tak vytváříte výsledný obraz (viz obrázek se Sochou svobody). V obchodech bude Imagine česky v příštím roce.

Deskovinky: Novinky o deskových hrách •  archiv

Blood Rage: Ragnarok je tu!

Jedna z nejočekávanějších her letošního roku vychází 9. listopadu. Řeč je samozřejmě o počeštěné Blood Rage s vikinskou tématikou pro dva až čtyři hráče. Výborná hratelnost se potkává s epickými figurkami ve světě, který je zmítaný ragnarokem – poslední bitvou. Kdo jí vyhraje? Ten, kdo dokáže během tří kol rozšířit co nejvíc svůj klan a uchvátit bohy svým válečným uměním.

Ticket to Ride pro děti

O Ticket to Ride už asi slyšela většina z nás a málokdo se vyhnul jejímu zahrání. Spojujete v ní železnicí dvě města během dvacátých let minulého století ve Spojených státech. I když se nejedná o nic složitého, možná byste si chtěli zavláčkovat s ještě mladšími členy rodiny. V tom vám společnost Blackfire vyhoví již příští rok, kdy u nás v češtině vydá Ticket to Ride – First Journey s mapou Evropy. Dětská verze je "ochuzena" o bodování, které je nahrazeno mnohem přímočařejším splněním 6 karet stanic.

Kamionem po Evropě hlásí návrat

Možná jste si v obchodech s deskovkami všimli netradiční krabice ve tvaru kamionu. Pokud jste neměli odvahu po krabici sáhnout, přišli jste o milé překvapení, kterým je nové vydání stařičké hry Kamionem po Evropě. Dino Toys nám po více jak 20 letech přináší kultovní záležitost v novém kabátě.

Deskovinky: Novinky o deskových hrách •  archiv

Opět se dostaneme do role řidiče kamionu a podíváme se s nákladem do různých koutů Evropy. Co říkáte, není na čase zavzpomínat na dávné večery, kdy Kamionem po Evropě byla jedna z mála deskovek na trhu? O hře se dozvíte více v připravované recenzi, ve které srovnáme i starou verzi s novou!

Malá velká hra na obzoru

Na českém trhu se dají sehnat Malá velká království a Malé velké galaxie. Na crowdfundingovém serveru Kickstarter právě probíhá kampaň hry Tiny Epic Quest (TEQ), která se také vejde do kapsy.

V TEQ dostanete kontrolu nad třemi hrdiny, se kterými budete procházet fantasy svět, učit se nová kouzla, pobíjet gobliny, plnit úkoly a nacházet legendární zbraně. Hráč, který těmito kroky získá nejvíce bodů, vyhrává. Hra se pyšní unikátními meeply (figurky známe třeba z Carcassonne), kteří jsou schopni v rukách třímat rozličné předměty. Zábavě to dodává epický nádech uvěřitelnosti.

Přečtěte si více o deskových hrách:

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

Deskovinky #3: Ukradněte tuhle hru!

Deskovinky #3: Ukradněte tuhle hru!

Vyzkoušeli jsme XCOM: Desková hra

Vyzkoušeli jsme XCOM: Desková hra

Hobit jako desková hra z Lego? Ano!

Hobit jako desková hra z Lego? Ano!

 

Články odjinud