Deskovinky #9: Terminátor se vrací

Deskovinky #9: Terminátor se vrací
Sdílej
 
Dnes se podíváme do dávné minulosti na návrat legendy jménem Terminátor, do ne tak vzdálené budoucnosti deskových her ve virtuální realitě a zjistíme, že Teorie velkého třesku bude mít novou deskovku, i jestli je vůbec možné udělat zábavnou hru na 3 minuty.

Terminátor T-800 se vrací!

Od prvního Terminátora uplynulo již neuvěřitelných 32 let. Za tu dobu se Terminátor dočkal hned několika herních zpracování, ale ani jedno nijak výrazně neprorazilo. To se ale brzy může změnit! Vydavatel Space Goat Productions totiž chystá stolní hru podle původního trháku a z toho mála dostupných informací, co zatím máme, to vůbec nezní špatně. The Terminator - The Official Board Game je asymetrická strategická hra, ve které jeden hráč ovládá síly na straně strojů, zatímco ostatní hrají za lidský odboj. Hra bude probíhat na dvou mapách: jedna je zasazena do roku 1984 a druhá do roku 2029. Na vývoj dohlíží William Wisher, jeden z původních scénáristů filmu, takže zarytí fanoušci by snad neměli mít obavy. Stolní Terminátor se chystá na Kickstarter již v únoru příštího roku. O kampani vás budeme včas informovat.

Terminátor jako deskovka: Sára Connorová už se nemůže dočkat •  archiv

Deskovky ve virtuální realitě?

Virtuální realita se dá dobře využít v mnoha různých odvětvích. Dobrým příkladem jsou videohry. Jak se můžete přesvědčit ve videu níže, Osadníci z Katanu fungují ve virtuální realitě velice dobře. V podstatě se herní zážitek v ničem neliší od klasického hraní na stole, jen máte na očích speciální brýle. Díky virtuální realitě si v budoucnu budeme moct zahrát deskovky i s kamarády, se kterými se nemůžeme fyzicky sejít. Jenže právě to vyvolává určité obavy.  Znamená to snad, že za nějakých dvacet let se budeme do deskovek „připojovat“ a jinak sedět doma? Stolní hry jsou přece hlavně o tom sejít se tváří v tvář ať už doma či v hospodě, užít si nějakou zábavu a přitom se pobavit o nedávných událostech. Vypadá to, že virtuální realita jde přímo proti tomu. Co si o tom myslíte vy?

Teorie velkého třesku se dočká další párty hry

Specialista na stolní hry s video herními a filmovými licencemi Cryptozoic chystá již čtvrtou edici párty hry Geek Out!, tentokrát s tématem oblíbeného seriálu Teorie velkého třesku. Geek Out! je určena pro opravdové fanoušky série, protože prověřuje znalosti do nejhlubších detailů. Když jste na tahu, hodíte si barevnou kostkou. Barva, která padne, určí otázku na právě tažené kartičce. Může znít: Jmenuj čtyři Batmanovy padouchy. Zadání přečtete nahlas a všichni hráči odpovídají najednou. Kdo jich vyjmenuje nejvíce, získá bod. Hra končí po určitém počtu kol a hráč s největším počtem bodů se stává vítězem. Datum vydání ještě nebylo oznámeno, takže odhadujeme, že se hry dočkáme někdy v příštím roce.

Teorie velkého třesku: Kdo ví víc? •  archiv

Zlodějem v obchoďáku na tři minuty

Sit Down Games, tvůrci stále ještě žhavé novinky Goths Save the Queen, si pro nás na únor příštího roku připravili velice zajímavě pojatou mini hru Magic Maze. Do kooperativky určené pro osm hráčů se podařilo dostat velké množství originálních prvků. Základní limit hry jsou tři minuty. Když vyprší, hráči prohráli. Ale základní limit se dá prodloužit stoupnutím na symbol hodin na herním plánu. Každý hráč zvládá jenom jednu akci (například pohyb do jedné strany, teleportaci, objevování políček). Všichni táhnou najednou, takže každý musí sám poznat, kdy akci provést. Jakákoliv komunikace mezi hráči je ovšem zakázaná.

Hráči vyhrají, pokud se jim povede ukrást všechny předem dané předměty před tím, než vyprší čas. Jestli vás to zaujalo a chcete Goths Save the Queen před koupí vyzkoušet, můžete si ji zdarma stáhnout a vytisknout. Goths Save the Queen vychází příští rok. Nezbývá než doufat, že si této taškařice všimne některý z českých vydavatelů a připraví pro nás překlad do češtiny.

Deskovinky: Novinky ze světa deskových her

Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!

Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!

Deskovinky #7: Na stole i v mobilu

Deskovinky #7: Na stole i v mobilu

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #5: Smrtonoš klepe na dveře

Deskovinky #5: Smrtonoš klepe na dveře

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

 

Články odjinud