Deskovinky #11: Stolní výlety do neznáma!

Deskovinky #11: Stolní výlety do neznáma!
Sdílej
 
Otvíráme brány do cizích galaxií, ale i na velbloudí závody a do Afriky. A představte si, že se u toho  nemusíte zvednout od stolu! S Deskovinkami zažijete stolní výlety do neznáma!

Přídavek pro Malé velké galaxie

Malé velké galaxie jsou po Malých velkých královstvích druhým do češtiny přeloženým titulem ze série malých velkých her. A mají úspěch! Příští rok se proto dočkáme rozšíření Beyond the Black, pracovně nazvané Do neznáma.

 

Balík přidává nové lodě a speciálně vyškolené piloty. Jejich karty se zamíchají do balíčku a fungují podobně jako planety. Každý pilot se při tom vyzná jen v některých lodích. Čím více lodí umí ovládat, tím slabší má své zvláštní schopnosti. Je to zkrátka princip "něco za něco".

Kromě nových karet přichází pravidlo Press-Your-Luck (neboli pokoušení štěstí). Umožní vám déle prozkoumávat planety a objevovat více vzácných materiálů nebo cenných trpaslíků. Ale štěstí může snadno vystřídat smůla a vy tak vletíte třeba do černé díry.

 

Vydavatel RexHry již 26. prosince odevzdává překlad na schválení. V tuto chvíli však ještě hledá finální český název rozšíření. Jestli máte nápad, můžete ho sdělit v komentářích na facebooku RexHer.

Mombasa: Investorem v Africe

Společnost Albi rozšiřuje své portfolio o deskovku Mombasa. V roli investorů se v koloniální době pokusíte ovládnout co největší území v Africe a správně nakoupit a ještě lépe prodat získané poklady. Budete spravovat akcie různých firem a možná se vám podaří stát se vůbec nejvlivnější společností.

Mombasa se po roce na zahraničním trhu vyšplhala do žebříčku stovky nejlepších her podle respektovaného serveru Boardgamegeek. Zároveň získala několik prestižních cen a je tak ideálním dárkem pod stromeček pro pravé hráče. Téma je kontroverzní, ale to je naše skutečná historie také.

Velbloudí dostihy na cesty

Po velkém úspěchu rodinné hry Velbloudí dostihy přichází její kapesní verze na cesty. Ve hře budete během exotického závodu sázet na vítězné i poražené velbloudy. Do poslední chvíle není jasné, který velbloud protne cílovou pásku jako první, zvlášť když jeden dokáže nést ostatní na svých zádech a ti se v pravou chvíli odtrhnou za vítězstvím. Velbloudí dostihy na cesty sdílejí základní myšlenku svého velkého bratříčka, ale jedná se o zcela jinou hru s novými mechanismy.

Kingdomino: Carcassonne říznuté dominem

V Kingdominu si budujete vlastní království z dominových dílků. Ty k sobě přikládáte podle stejné logiky jako domino – louku k louce, důl k dolu, vodu k vodě atd. Cílem je postavit království o 5x5 políčkách, které bude obsahovat několik oddělených oblastí (louky, doly, vodu a další). Za ty na konci hry získáte body, které potřebujete k vítězství. Kingdomino je ideálním dárkem do rodiny s dětmi ve věku 8+. V čem hra zaujme na první pohled je okouzlující grafika a nadstandardní provedení komponent.

Deskovinky: Další výlety do neznáma

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #9: Terminátor se vrací

Deskovinky #9: Terminátor se vrací

Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!

Deskovinky #8: Star Wars se rozšiřují a pozor na kyberkotě!

Zahráli jsme si karty Gwent ze Zaklínače

Zahráli jsme si karty Gwent ze Zaklínače

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

Deskovinky #4: Vlkodlaci na tahu

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

 

Články odjinud