Deskovinky #16: Iron Man a Hulk v české deskovce!

Deskovinky #16: Iron Man a Hulk v české deskovce!
Sdílej
 
Dneska se po bocích Terminátora podíváme do zakázaných oblastí, navštívíme praštěné Skoty a možná přijde i Spider-Man!

Zakázané hry konečně skladem

Kooperativní rodinná hra Zakázaný ostrov se po letech dočkala dotisku a společnost Blackfire k této příležitosti poprvé vydává jejího mladšího bratříčka Zakázanou poušť. Pod hrami je podepsán autor legendární Pandemic, ve které bojujete v roli vědců proti nákaze světových rozměrů.

Na obou „zakázaných“ hrách je rukopis autora silně cítit – hry sdílí mechanismy jako počet akcí, typ akcí a průchod balíčkem. Přesto nabízí vlastní postupy a odlišný zážitek. V Zakázaném ostrově musíte v časovém presu nalézt čtyři artefakty pomocí sad karet a odletět z postupně se potápějícího ostrova, aniž byste přišli o kamaráda. V Zakázané poušti hledáte čtyři části létacího stroje pomocí souřadnic, abyste mohli poušť opustit. Ta se naopak od ostrova postupně zasypává pískem, který se navíc neustále přeskupuje po mapě a největším nepřítelem vám bude obrovské horko, které vám rychle vyprazdňuje čutory.

Iron Man a Elza v Krycích jménech?

Jak už to tak s veleúspěšnými hrami bývá, jedna verze prostě nestačí. Dosud existují tři verze Krycích jmen – ty klasické slovní, loni vydané obrázkové a také slovní verze pro dospělé s peprnějšími výrazy (oficiálně je vydána jen na americkém území). Tím to ale zdaleka nekončí. Czech Games Edition oznámila hned dvě připravované verze opatřené licencemi Disney a Marvel. Obě byly oznámeny zatím pouze pro Severní Ameriku, nicméně náš trh tím není zcela vyloučen. Jak by se vám líbilo hledat asociace mezi princeznami z vašich oblíbených pohádek od Disneyho nebo objevovat společné vlastnosti třeba Hulka a Wolverina?

Schotten Totten se vrací

Je tomu již 18 let od prvního vydání karetní hry Schotten Totten od zkušeného autora Reinera Knizii. Firma Iello se loni rozhodla dopřát této legendě nový velice slušivý kabátek. Společnost Rexhry vydá hru česky (samotné karty jsou bez textu, takže se jedná pouze o překlad pravidel).

V Schotten Totten vykládáte číselné karty z ruky na stůl před různé kameny, o které se svede boj ve chvíli, kdy na obou stranách kamene budou 3 karty od každého hráče. Hráči se těmito třemi kartami snaží tvořit pokerové figury (postupku, postupku v jedné barvě, tři stejná čísla atp.). Vyšší figura jednoduše bere kámen. Jakmile získáte 3 kameny vedle sebe nebo 5 různých kamenů, vyhráváte hru!

Přečtěte si také:

Deskovinky recenzují: Scratch Wars

Deskovinky recenzují: Scratch Wars

Deskovinky #15: League of Legends na stole!

Deskovinky #15: League of Legends na stole!

Terminátor na stole!

Legendární Terminátor v podání Arnolda Schwarzeneggera se dočká své vlastní stolní hry. Ta staví na událostech prvního filmu. Jeden hráč se chopí role Skynetu a získá tak kontrolu nad samotným T-800, kyborgy a dalšími roboty. Ostatní (až čtyři) hráči se vžijí do rolí Kyle Reese, Sáry Connerové a dalších, se kterými budou plnit různé úkoly na herní mapě Los Angeles v roce 1984. Jejich konání bude mít přímý dopad na druhou herní mapu – bojiště Los Angeles v roce 2029.

Hráč za Skynet se snaží mařit úkoly hrdinů v minulosti za pomoci terminátora, zatímco koordinuje útočnou sílu proti povstalcům v budoucnosti. Každá kladná postava má vlastní balíček karet a jejich hráči jsou postaveni před obrovské dilema – každá karta jde totiž použít buď na svou postavu, nebo na ovlivnění boje v budoucnosti.

Oficiální stolní hra Terminátor právě vybírá finance potřebné pro svůj vývoj na serveru Kickstarter. Částka potřebná pro výrobu hry již byla vybrána, takže za zbylé vybrané peníze se otevírá nový obsah, jako například další karty misí, nové žetony terénu nebo nové plastové figurky. Když vše půjde jak má, měli bychom se Terminátora dočkat na Vánoce letošního roku a vy si ho můžete předobjednat za 80-100$ včetně poštovného (2 000 – 2 500 kč) v závislosti na zvolené verzi hry.

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #10: Síla provází Star Wars karty i rok 2017

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #6: Kamionem po Evropě se vrací

Deskovinky #15: League of Legends na stole!

Deskovinky #15: League of Legends na stole!

Deskovinky #2: Pandemie deskovek a nový Pán prstenů

Deskovinky #2: Pandemie deskovek a nový Pán prstenů

Terminator se znovu vrátí!

Terminator se znovu vrátí!

 

Články odjinud