Deskovinky #18: Hraním ku vzdělání!

Deskovinky #18: Hraním ku vzdělání!
Sdílej
 
Dámy a pánové, pojďte za bájnými bytostmi ve feudálním Japonsku, intrikovat v renesanční Itálii a pořádně se vyřádit při hnaní dobytka přes Spojené státy!

 

Lorenzo il Magnifico dorazí v létě

Deskovka Lorenzo il Magnifico •  Albi

Všechny milovníky strategických her jako je Marco Polo nebo Mombasa (recenzi připravujeme) nutně zaujme Lorenzo il Magnifico. Stanete se šéfem florentské rodiny v renesanční Itálii a cílem nebude nic menšího, než porazit ostatní famílie. Své příbuzné budete vysílat plnit úkoly (shánění zásob, získávání mocných lidí na svou stranu, zajištění podpory obchodů atd.). Hru zajímavým způsobem ovlivňují kostky, které v každém kole určují sílu vašich členů. Stejným způsobem ovlivňují i ostatní hráče, takže vás náhoda nezařízne, spíše vytváří zajímavé proměnlivé prostředí. Lorenzo il Magnifico je naplánován na červen letošního roku, vydává Albi.

Cesta na západ již v obchodech

Desková hra Great Western Trail •  Mindok

Great Western Trail je opravdová lahůdka pro milovníky euro her a pořádné stratégy. V roli honáka krav vás čeká strastiplná cesta z Texasu do Kansas City, během které se musíte postarat o své stádo. To musíte udržovat v dobré kondici, využívat okolních staveb k usměrnění stáda a samozřejmě ho ochránit před veškerým nebezpečím. Stádo nemáte pouze jedno, takže váš čeká hned několik opakování této nebezpečné cesty. Vyhraje logicky ten hráč, kterému honáctví půjde nejlépe.

 

Rising Sun bude česky

Deskovka Rising Sun •  Cool Mini Or Not

Vydavatelství Cool Mini Or Not vydává většinou kvalitní hry se spoustou krásných plastových figurek. Kampaň pro jejich Rising Sun je pro nás zajímavá, protože za hrou stojí uznávaný autor Eric M. Lang (Blood Rage, výherce hráčské ankety nejlepší hry roku 2016 na Zatrolených hrách). Rising Sun je zasazená do feudálního Japonska, ve kterém povedete svůj klan k vítězství. Čeká vás trocha toho politikaření, vyjednávání a vytváření spojenectví, uctívání božstev a najímání legendárních bytostí pro šarvátky se soupeři. České vydavatelství Blackfire pohotově oznámilo českou verzi hry jen den po spuštění kampaně. Datum vydání je odhadováno na duben 2018.

 

Dropmix: Hudební karetní hra

Karetně hudební hra DropMix •  Hasbro, Harmonix

Studio Harmonix (videohry Rock Band, Dance Central a další) oznámilo ve spolupráci s Hasbrem nový projekt – hudební karetní hru DropMix. Jedná se o vskutku unikátní spojení virtuálního světa se stolními hrami. Před sebou budete mít elektronický snímač karet, který propojíte s iOS či Android zařízením. Poté si v aplikaci pustíte předlohu písničky, kterou začnete vytvářet pomocí hraní karet. Každá zahraná karta představuje jistou část písničky (bicí, vokály, basy apod.). Hra je koncipovaná pro dva hráče, kteří spolu soupeří o body získané za správné zahrání karet. K dispozici bude i lokální multiplayer 2 na 2. Co se hudby týče, můžeme se těšit na roky ověřené rádiovky (Bruno Mars, LMFAO, Skrillex,Flo Rida a další). Jejich výčet naleznete v galerii obrázků. DropMix by měl vyjít v září letošního roku.

 

Přečtěte si také:

Deskovinky #17: Napichovačka na vidle

Deskovinky #17: Napichovačka na vidle

Deskovinky recenzují: Krysí válka

Deskovinky recenzují: Krysí válka

Podivuhodná místa: Ostrov plný koček

Podivuhodná místa: Ostrov plný koček

Papírový svět: Fantomasova dodávka zdarma!

Papírový svět: Fantomasova dodávka zdarma!

Pes na klíčenku: Chytrá zařízení pro vaše čtyřnohé kamarády

Pes na klíčenku: Chytrá zařízení pro vaše čtyřnohé kamarády

 

Články odjinud