Psí poslání je film plný zázraků

Psí poslání je film plný zázraků
Sdílej
 
Věřte nebo ne, existují psi, kteří znají kouzlo reinkarnace. A s jedním takovým sympatickým zablešeným převtělovačem se seznámíte právě teď.

 

Režisér Lasse Hallström proslul coby tvůrce dospělých filmů s laskavou a krásnou tváří. O jeho snímcích Co žere Gilberta Grapea, Pravidla moštárny anebo Čokoláda se bude mluvit ještě dlouho. Kdo se ale podívá na tvorbu původem švédského osmdesátiletého tvůrce zblízka, zjistí, že Hallström má krom lidí vřelý vztah také k jejich chlupatým přátelům psům.

Video se připravuje ...

Psí poslání - trailer • Zdroj: Freeman Entertainment

Lasse a pes

Svoji kariéru započal Hallström v roce 1985 filmem Můj život jako pes a o čtyřiadvacet let později představil světu i rozverného chlupáče jménem Hačikó. Tím ovšem se světem tlapek a vodítek neskončil. Ve svém nejnovějším filmovém počinu Psí poslání si dokonce pokládá kurážnou otázku: Jaký je vlastně smysl psí existence?

Přečtěte si také:

Psí poslání není týrání: Ochránci volají po bojkotu filmu

Psí poslání není týrání: Ochránci volají po bojkotu filmu

Štěkající obři: Největší psi světa

Štěkající obři: Největší psi světa

Kosti, kosti, kostičky?

Mluvících hafáků už jsme v kinech potkali celé smečky. Hlavní hrdina úsměvného a dojemného dobrodružství Psí poslání bude ale přeci jen krapet jiný. Kromě bleskové vyřídilky má totiž i tak trochu nečekaně dost tváří, tedy čumáků.

Video se připravuje ...

Psí poslání - otitulkovaný film o filmu • Zdroj: Freeman Entertainment

Pes i fena

Ano, samozřejmě, je to pes. Na počátku mu jeho mladý páníček Ethan říkal Bailey. I psíci ale stárnou a umírají, a tak bylo krásné pouto těchto dvou kámošů přetrženo. Nikoli ale navždy. Ať už se to stalo jakkoli, Bailey se totiž vrátil ze světa mrtvých. Jen tentokrát jako fenka vlčáka, zachraňující lidi coby člen policejního sboru. A pak se vrátil zas a pak znovu. A ať už se z Baileyho stal malý voříšek, nebo mohutný bernardýn, vždycky se našlo na světě něco, co ho překvapilo.

Psí poslání •  Freeman Entertainment

Pouto odolávající času

I psí život umí být plný tajemství a záhad. Pokud se ale sejdou ten správný páníček a správný čenich, vítězí hlavně zábava a láska, vedoucí jenom k dobrým koncům. Jedním z hlavních producentů Psího poslání je i společnost Amblin Stevena Spielberga, a ten to s happyendy válí zatraceně dobře.

Znovu shledání Ethana a jeho věrného raťafáka je tedy nevyhnutelné. Než k němu ale dojde, musí být snědeno ještě mnoho psích sucharů, piškotů a odžita nejedna eskapáda ve smečce i mimo ni. Jak ale Hallström napovídá, psí život rozhodně nemusí být špatná věc. A každý, kdo měl někdy doma jakékoli zvíře, si jeho filmovou novinku určitě zamiluje.

Psí poslání

Režie: Lasse Hallström

Hrají: Britt Robertson, Dennis Quaid, Josh Gad

Premiéra: 26. ledna 2017

Web

 

Pes versus medvěd: Nikdy neštvěte medvědy!

Pes versus medvěd: Nikdy neštvěte medvědy!

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

ABC TV: Nejzajímavější drony CES 2017

ABC TV: Nejzajímavější drony CES 2017

Skutečná Nessie: Ichtyosaurus ze Skotska

Skutečná Nessie: Ichtyosaurus ze Skotska

Klíčová slova:
film, pes, Psí život, Psí poslání
 

Články odjinud