Nejlepší LEGO příběhy, na které se těšíme

Nejlepší LEGO příběhy, na které se těšíme
Sdílej
 
Kostičky Lego vládnou světu! V kině a na obrazovkách to máme rádi hranaté! A proto nás i v blízké budoucnosti čeká spousta parádních LEGO bijásků: Batman, rytíři i nindžové.

Video se připravuje ...

LEGO® Batman film - trailer s českým dabingem • Zdroj: Freeman Entertainment


LEGO Batman film

Tak tu máme zase jednou Gotham, město hříchu, kde je lepší po soumraku nevycházet. Pokud patříte mezi ty hodné, dost pravděpodobně vás někdo na ulici bací palicí, a pokud mezi ty zlé, vždycky vám zatne tipec Batman. A nemyslete si, že v kubické lego formě je Netopýří muž o něco menší frája, než když má lidské svaly. Potkali jsme se s ním ostatně už v LEGO příběhu. Tam společně s Wonder Woman a dalšími komiksovými celebritami pomáhal zachraňovat svět. A v novém LEGO filmu od začínajícího režiséra Chrise McKaye už Temný rytíř zcela převzal otěže celého děje, aby odhalil své superhrdinské nitro plné osamělosti.

Batman se vrací v LEGO Batman filmu •  archiv distributora

Víte jak, když neděláte nic jiného, než že po nocích proháníte Jokera a další zločince, mnoho rodinné pohody z toho nekouká. Nic nezmůžou ani komisařka Gordonová, ani oblíbený majordomus Alfréd. Možná i v netopýří jeskyni je ale místo na změnu. Už se totiž blíží Dick, malý sirotek a velký Batmanův fanda, který by se mohl stát třeba i rytířovým… synem. Nebo něčím jiným na podobný způsob. Kostičkový svět, tradičně žonglující s popkulturními fenomény od Pána prstenů až po King Konga, si podobný doják samozřejmě nemůže nechat ujít.    

Premiéra: 9. února    

Video se připravuje ...

LEGO® NINJAGO® FILM - trailer s českým dabingem • Zdroj: Freeman Entertainment

LEGO Ninjago film

Ne každý nindža získal jméno po renesančním umělci, nosí krunýř a od rána do soumraku se futruje pizzou (ano, to byla narážka na Želvy ninja). Mrňavé, ale jinak drsné chlapíky z magického světa zvaného Ninjago v manhattanských kanálech nenajdete. Tihle panáčkové pocházejí ze stejnojmenné linie Lego stavebnic, známe je už od roku 2011 a následující film bude náležet pouze a jenom jim.

LEGO Ninjago film •  Freeman Entertainment

Jmenují se Kai, Cole, Jay a Zane, společně s nimi stojí v první linii válečnice Nya, a na ulici byste je asi nepoznali. Přes den jsou to obyčejní teenageři, řešící svůj každodenní život dospívající omladiny a vypisující úkoly do školy. Ale v noci, to začíná jiná písnička. A není to žádná ukolébavka! Vyhlášenější mistry bojových umění byste hledali marně. Proto na ně také padne úkol ochránit vlastní domovinu před jistou zkázou. Blíží se Lord Garmadon se svojí kostlivou armádou. On má kouzla, naši hrdinní nindžové a vládci živlů si zase osedlali draky. Kostičky budou lítat ve velkém. A všechno dohromady to slibuje královskou zábavu v kinech.   

Premiéra: 21. září      

LEGO příbeh •  archiv distributora

LEGO příběh 2

Psal se rok 2014 a světlo světa spatřil parádní filmový kasacink. Režisérské duo Phil Lord a Christopher Miller, které polovinu mládí proleželo v Legu, se rozhodlo ze své oblíbené hračky vystavět celý kinematografický svět. A díky bohu, že si na pomoc přizvali počítače, jinak by kostičky lepili pravděpodobně ještě dnes. Jejich animovaná legrácka o sympatickém obyčejňákovi Emmetovi Cihlowském každopádně vydělala po světě skoro půl miliardy dolarů, a proto nyní nastal čas v krychlovitém dovádění pokračovat.

LEGO příběh •  archiv distributora

Premiéry se dočkáme až za dva roky, ale o to víc se můžeme těšit. Lord a Miller už pokračování režírovat nebudou, protože se mezitím upsali tvorbě dalšího filmu ze série Star Wars, zatím nepojmenovanému dobrodružství o nástupu Hana Sola na scénu. Nepochybujeme ale, že i bez nich bude druhý LEGO příběh zase velká pecka. Jestli se vrátí také Emmet, Hustěnka anebo Lord Byznys, nicméně zatím není jisté. Celý projekt je i co do příběhu momentálně tajemný jak hrad v Karpatech.  

Premiéra: v roce 2019

LEGO Nexo Knigts

Stejně jako dobývají kina, podmaňují si LEGO panďuláci také televizní obrazovky a internet. Nebo jste například ještě neslyšeli o Nexo Knights? A tím pádem neznáte království Knighton z daleké budoucnosti, kde se už sto let neodehrála žádná válka, a proto tamější rytíři postupně reznou, nudí se vymýšlejí nejrůznější skopičiny? Tento seriál je s námi již od roku 2015, pořád pokračuje a stále jsou s ním velká hlína i spousta napětí.

LEGO Nexo Knights •  archiv distributora

Superšermíř Clay Morrington, vzdušný lukostřelec Aaron Fox, digitální čaroděj Merlok anebo zářivý rytíř Lancelot Richmond ostatně nejsou žádná ořezávátka. A také proti nim stojí solidní soupeř – šašek Jestro pod vlivem démonické Knihy příšer. V Nexo Knights se sci-fi snoubí s fantasy a nikdy zde není nouzi o akci a pořádnou dávku adrenalinu. Ve firmě Lego Company to vymysleli dobře. Takhle vypadá odvaz pro nové milénium.

Premiéra 3. řady: Na začátku tohoto roku

LEGO •  LEGO

The Million Bricks Race

O tomto projektu se poměrně dost mluví, ale bohužel o něm nikdo nic neví. A kdo ví, rozhodně nic neřekne. I to se stává v továrně na sny, kde originalita znamená peníze. Jedním z plánovaných LEGO filmů, jichž bychom se mohli dočkat v neupřesněné budoucnosti, by ale měl být právě The Million Bricks Race (Miliónový závod kostek). S nápadem přišel Jason Segel, kterého možná dobře známe coby Marshalla ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Dělal i na Mupetech.

Právě Segel napsal scénář společně s Drewem Pearcem, který už dříve spolupracoval na příbězích k třetímu Iron Manovi a k Mission Impossible – Národu grázlů. A o čem má novinka být? Možná napoví Pearce: „Upřímně, doufáme, že to bude největší závodní film všech dob.“ Tvůrcům se tak nejspíš zamanulo kráčet ve stopách těch nejbláznivějších motorových komedií od Aut až po slavné Tajné závody. Tak se necháme překvapit.

Premiéra: to se zatím neví…

LEGO Batman film: Nejvtipnější příběh Temného rytíře

LEGO Batman film: Nejvtipnější příběh Temného rytíře

Soutěž o stavebnice LEGO Batman

Soutěž o stavebnice LEGO Batman

ABC TV: LEGO Batman a auťáky z nového filmu!

ABC TV: LEGO Batman a auťáky z nového filmu!

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

Nejočekávanější nové filmy roku 2017

SuperBowl 2017: Nejlepší reklamy roku

SuperBowl 2017: Nejlepší reklamy roku

 

Články odjinud