Dámy a pánové ...

Dámy a pánové ...
Sdílej
 
Co byste chtěli dělat v televizi? Jestli máte na jazyku, že moderátora nebo moderátorku, tak si to ještě jednou promyslete.

 

Ano, moderátoři jsou známí a oblíbení, ale ve skutečnosti jen předčítají to, co jim napsal někdo jiný. Kdo? Například vy. Vyzkoušejte si roli televizních scénáristů.

Na serveru Acapela to jde snadno. Nejdřív si vyberete prostředí. Může to být opravdové televizní studio, ale i horská chata nebo akvárium se zlatou rybkou, na výběr máte celkem deset možností. A pak už jen stačí napsat krátký scénář. Následuje malý zázrak a výsledkem je flashový klip, ve kterém hlavní postava recituje váš text. Syntezátor řeči je překvapivě kvalitní a co je nejdůležitější, ve vybraných podporovaných jazycích najdete i češtinu.

Až se pocvičíte na skečích, můžete se pustit do krátkého animovaného filmu. Bude se odehrávat v Londýně, v Mexiku nebo třeba v Japonsku. Vystupovat v něm může dvojice animovaných postaviček. Mluví jako kniha, tedy pokud tu knihu předtím napíšete.

No a bonbónek na závěr. Až budete unaveni, můžete si zahrát hru na paměť s chobotnicí. Ta předříkává česká slova a vaším úkolem je kliknout na ta slova na monitoru. Nejdřív to bude lehké jako facka, ale pak přituhne. Malá prosba: když se chobotnice přeřekne, nezlobte se na ni. Přece jen ještě čeština není tak úplně světový jazyk.

 

http://www.acapela.tv

 

 

Články odjinud