Oslavy vstřelených branek: Ronaldo si cucá palec, Klose metá salta

Oslavy vstřelených branek: Ronaldo si cucá palec, Klose metá salta
Sdílej
 
Okamžik, na který čekáte. Góóóól!!! Spousty slavných hráčů po vstřelení branky běhají po trávníku jako smyslů zbavení, metají kozelce či tančí u rohového praporku.

Fotbalové Ábíčko

Jako příloha k 10. číslu dětského časopisu ABC, které je od 10. května na stáncích, vychází téměř padesátistránkový fotbalový speciál k finále Ligy mistrů. Najdete v něm velký rozhovor s Vladimírem Šmicerem, bláznivé účesy, oslavy branek, komiksy, plakáty a spoustu dalšího materiálu.

Foto: 

Tanečky okolo rohového praporku, svlékání dresu, leštění kopaček, předvádění dopředu připravených scének. Fotbal, to je přece zábava! A hráči se na trávníku chtějí bavit. Zvlášť v případě, když se jim podaří vstřelit gól. Oslavy ke gólům patří odjakživa, na hřišti křepčily i legendy jako Masopust nebo Pelé.

Variant najdeme mnoho. Jsou fotbalisté, pro které je určitý druh oslav typický. Políbit prsten na ruce, ukázat prsty směrem k nebesům na znamení úcty k Bohu, metat salta nebo skočit po hlavě na trávník.

Hráči předvádí i čísla, kterými chtějí upozornit na nějakou důležitou událost ve svém mimofotbalovém životě. Běžně si pod dresem schovávají trika s přáními k narozeninám či jinými zprávami. Palec v puse Christiana Ronalda zase oznamoval první narozeniny jeho syna. Slavná je i "kolébka", se kterou poprvé přišli Brazilci na světovém šampionátu v roce 1994. Hráči tím naznačují, že se střelci nedávno narodilo dítě.

Afričané nebo Jihoameričané zase s oblibou tančí okolo rohových praporků, což jsme mohli často spatřit na loňském mistrovství světa. Radost uměl projevit i slavný Diego Maradona. Na šampionátu v roce 1994 slavil gól proti Řecku tak urputně, až poprskal jednu z televizních kamer.

Na youtube Najdeme i celou řadu dalších, originálních kousků. Stačí zde zadat "best goal celebrations" a vyjede vám spousta zajímavých videí.

Fotbalové kérky: tělo jako omalovánka

Fotbalové kérky: tělo jako omalovánka

Profesionální wrestling

Profesionální wrestling

Autor

Jonáš Bartoš

Klíčová slova:
gol, fotbal, oslava, Fotbal na Heureka.cz
 

Články odjinud