Recenze na hru Adr1ft: Ve vesmíru vás vůbec nikdo neuslyší křičet!

Recenze na hru Adr1ft: Ve vesmíru vás vůbec nikdo neuslyší křičet!
Sdílej
 
Přemýšlíte o kariéře astronauta ve vesmírném programu? Možná, že při hraní hry Adr1ft si své přání rozmyslíte.

 

Vesmír je totiž jedno obrovské nehostinné prostředí, a když se něco pokazí, tak to máte skoro spočítané. Bez skafandru ztratíte vědomí za 10–15 sekund, po 90 sekundách vás nikdo nezachrání. To tedy není nic moc! Navíc si představte, že v Adr1ft se nejen probudíte ve vesmíru, ale navíc ve skafandru nemáte moc kyslíku a všude okolo vás jsou trosky vesmírné stanice. Co se stalo? Proč jste tady? Nevíte. Ale chcete přežít!

Průzkum virtuální reality

Cílem hry je bezpečný návrat na Zemi. V roli velitele Alexe Oshimi opatrně prozkoumáváte zbytky zničené stanice a sbíráte vzácné zdroje k přežití. Pohyb ve hře je volný, ale samozřejmě musíte pečlivě rozmýšlet, kam se dostanete se svými zásobami vzduchu.

Virtuální realita: Budoucnost na dosah ruky

Virtuální realita: Budoucnost na dosah ruky

Hra byla vyvíjena pro klasické PC s operačním systémem Windows i pro Oculus Rift. To znamená, že když si nasadíte brýle pro virtuání realitu Oculus, ocitnete se skutečně uprostřed děje. Nevíte, o čem mluvíme? Pak si koukejte přečíst ABC 5 z roku 2016, kde jsme se virtuální realitě hodně věnovali (viz boxík nahoře). A mrkněte na video dole, jak sme otestovali virtuální realitu na vlastní kůži.

Kde je nahoře a kde dole

Nutno dodat, že virtuální realita v Adr1ft rozhodně není pro slabší povahy. V beztížném stavu přeci jen snadno ztratíte přehled o tom, kde je nahoře a kde dole a může se vám udělat nevolno. Adr1ft však jde hrát i bez brýlí pro virtuální realitu a během letošního roku vyjde také pro PlayStation 4 a Xbox One.

Pokud se nebojíte pořádné výzvy, máte rádi vesmír a líbily se vám třeba filmy Marťan nebo Gravitace, měli byste mít Adr1ft ve svém hledáčku!

Platforma – PC

adr1ft.com

Přečti si více o hrách.

Video se připravuje ...

To je naše realita • Zdroj: ABC/Pavel Dobrovský

Zapařili jsme Rocket League: Na fotbal s auťákem

Zapařili jsme Rocket League: Na fotbal s auťákem

Zapařili jsme LEGO Jurassic World: Dobrodružství s dinosaury z kostek

Zapařili jsme LEGO Jurassic World: Dobrodružství s dinosaury z kostek

 

Články odjinud