E-sport: Tento víkend proběhne vrcholný turnaj 2016 WCS

E-sport: Tento víkend proběhne vrcholný turnaj 2016 WCS
Sdílej
 
Olympiáda je v plném proudu, ale sportuje se i u počítačů. O víkendu mezi 12. a 14. srpnem se odehraje letní Summer Circuit Championship. Tento turnaj je jednou z nejdůležitějších událostí spojených s žebříčkem WCS.

WCS: Co to vlastně je?

World Championship Series je celoroční liga, která sdružuje ty nejlepší hráče Starcraftu II. Ti prostřednictvím různých eventů a zápasů získávají body do žebříčků a osm nejlepších se následně na konci roku utká ve WCS Global Playoffs o prize pool v hodnotě přibližně 12 milionů Kč. Tyto žebříčky jsou dva – ve WCS Korea bojují nejlepší hráči z Jižní Koreji, kde je StarCraft II s trochou nadsázky národním sportem. Ve WCS Circuit se poté utkávají lidé z celého světa a právě toho se týká i 2016 WCS Circuit: Summer Circuit Championship, který je jedním ze tří hlavních turnajů. Ty minulé se odehrály v zimě a na jaře.

Kdo prohraje, končí

Organizátoři zvolili poměrně jednoduchý formát a tak budou všechny zápasy probíhat stylem single-elimination - tedy kdo prohraje, končí. Hrát se bude ve formátu Best of 5, finále poté proběhne v Best of 7. Můžeme se tak těšit na poměrně vydatné a dlouhé hry. Celkově si mezi sebou rozdělí ceny v hodnotě 3 600 000 Kč, nejlepší si z toho ukrojí podíl asi 850 000 Kč.

 

E-sport: Proč chcete sledovat profi svět videoher

E-sport: Proč chcete sledovat profi svět videoher

Setkání špiček e-sportu

Na turnaji se opět sejdou primárně evropské a americké špičky StarCraftu II a celkově půjde o 32 hráčů. Najedeme zde zastoupení ze spousty známých e-sport týmů jako Team EnvyUs, který reprezentuje jihokorejský hráč Polt aktuálně se nacházející na prvním místě žebříčku. Chybět nebude ani Team Liquid nasazující dvaadvacetiletého MaNu, jenž pochází z Polska a setkáme se také s týmem Millenium a německým hráčem .

Finále jarního WCS Spring Circuit Championship

WCS Summer Circuit Championship

Kdy a kde sledovat?

První zápasy se odehrají v pátek 12. srpna od 17:00 a finále budeme moct sledovat v neděli, 14. srpna. Turnaj se uskuteční v rámci DreamHack ZOWIE Open v kanadském Montrealu a mimo zmiňovaných 3,6 milionu Kč si mezi sebou účastníci rozdělí také 11 000 WCS bodů do žebříčku. Profesionální tým komentátorů v čele s britským hostem Shaunem „Apollo“ Clarkem vám zajistí živí přenos přímo na oficiálních stránkách wcs.battle.net.

 

Tento článek vám přinesla e-sport platforma ESGA.GG. Místo, kde můžete v turnajích porovnat své schopnosti proti ostatním. Místo, kde se potkáte s novými kamarády i špičkovými hráči z celého světa. Ponořte se do zápasů ve hrách Hearthstone a League of Legends, brzy doplněných o další klíčové tituly. Těšíme se na vás!

Více o videohrách se dozvíte tady

Hrajte na hry.abicko.cz

Vesmír, roboti a piráti! Dinosauří roboti – je něco víc?!

Vesmír, roboti a piráti! Dinosauří roboti – je něco víc?!

Videohra do školy! Projekt CivilizationEDU a Minecraft zaútočí na školní lavice

Videohra do školy! Projekt CivilizationEDU a Minecraft zaútočí na školní lavice

 

Články odjinud