LawBreakers: Akční online střílečka popírá zákony gravitace

LawBreakers: Akční online střílečka popírá zákony gravitace
Sdílej
 
Studio Boss Key Productions, za kterým stojí oceňovaný Cliff Bleszinski (Unreal Tournament a série Gears of War) na vás chystá novou akční řežbu s názvem LawBreakers. Co od ní očekávat? Nic jiného, než popření zákonů gravitace!

 

Chystaná akční střílečka LawBreakers slibuje zážitek nesrovnatelný s ostatními tituly. Divokou akci popírající gravitaci. Pokud jste už měli tu čest s hrou Overwatch, která hráčům umožňuje neobvyklou kombinaci různých postav s výrazně odlišnými pohybovými dovednostmi, dovedete si to představit.

Jenže LawBreakers v tom jde ještě dál. Uprostřed map najdete vždy oblast bez gravitace. Jednotlivé postavy mají k dispozici výrazné možnosti zrychlení, které v kombinaci s antigravitačním polem dělají ze hry přehlídku divoké a smrtící akrobacie.

Trailer na LawBreakers

Video se připravuje ...

Lawbreakers trailer • Zdroj: archiv distributora

Hra se v dubnu otevřela prvním hráčům, kteří se mohli zaregistrovat do alfa programu jako testeři. Nyní se vývojáři soustředí na další posun hry, uvedení dalších map a postav, než se vrhnou do další fáze testování. Původní plán vydat hru v létě nevyšel, ale dočkat bychom se mohli do konce roku. A do té doby se vyplatí přihlásit se do testování.

Lawbreakers: O co ve hře jde?

LawBreakers jsou akční FPS, v níž se utkávají dva týmy ve dvou různých módech. V první s názvem Overcharge se hráči snaží dostat jakousi velkou baterii na základnu protivníka. V Turf War se týmy utkávají o kontrolní body, které musí po určitou dobu udržet.

Video přehled herního módu Overcharged

Video se připravuje ...

LawBreakers přehled herního módu Overcharged • Zdroj: archiv distributora

Obojí vychází z osvědčených konceptů, s nimiž se u podobným stříleček setkáváme již dlouhá léta, zde jsou ale upraveny tak, aby lépe seděly charakteru celé hry a posunuly zážitek ještě o kousek dál. Zřejmě se dočkáme i dalších režimů, zatím o nich však vývojáří žádné informace nevypustili.

Bojištěm je několik map na míru uzpůsobených těmto režimům a také skutečnosti, že gravitace tak jak ji známe v LawBreakers neexistuje. Hra je totiž zasazena do světa, kde byl měsíc zničen a gravitace přestala fungovat tak, jako doposud.

Video přehled herního módu Turf War

Video se připravuje ...

LawBreakers přehled herního módu Turf War • Zdroj: archiv distributora

Ve vytyčených oblastech je dokonce stav bez tíže, což znamená, že nepřítel se může skrývat vskutku kdekoliv.  Mapy jsou obecně středně velké, významný je však i vertikální směr, kde naleznete různé plošiny a další místa, kam se po dalekém skoku či letu můžete uchýlit.

Na rozdíl od tradičnějších her tady musíte hledat nepřítele všude. A i když si (zatím) nemusíte dělat starosti s municí, rozhodně si musíte dělat se zdravím. Specialitou LawBreakers jsou tzv. Health stations, tedy stanice, které vám postupně doplňují zdraví. Jenže v tu chvíli jste na ráně.

 

No Man's Sky: Minecraft ve vesmíru?

No Man's Sky: Minecraft ve vesmíru?

Čtyři unikátní povolání

Tým se skládá z pěti hráčů, přičemž ti mohou zvolit ze čtyř různých povolání. Enforcer protivníkům ubere zdraví pomocí své automatické pušky, na blízko je může zabít brokovnicí a svými speciálními schopnostmi dokáže například zrychlit spoluhráče či vyslat několik naváděných raket směrem k protivníkům.

Enforcer

Video se připravuje ...

Lawbreakers: Enforcer • Zdroj: archiv distributora

Druhý je Assasin, jež se vyznačuje bleskovým pohybem a bojem na blízko. Je dobré se od ní držet dál, ale vzhledem k její rychlosti to není nic jednoduchého. Jakmile se k vám dostane, její brokovnice se vám může velmi snadno stát smrtelnou. A co teprve její meče.

Assassin

Video se připravuje ...

Lawbreakers: Assassin • Zdroj: archiv distributora

Titan má nejvíce životů a vydrží toho vskutku hodně. Svým raketometem dokáže nadělat pořádnou škodu a zaútočit na vás může také elektrickými výboji - ať už s pomocí zbraně, kterou má v základní výbavě, nebo speciální schopností, která lehce připomíná kancléře Palpatina. Svým pohyblivějším kolegům tak může razit cestu vpřed a v nouzi jim naopak dodat týmu potřebnou výdrž a sílu.

Titan

Video se připravuje ...

Lawbreakers: Titan • Zdroj: archiv distributora

Druhým domovem Vanguard je vzduch. Dokáže totiž ke svým nepřátelům doletět a následně jim hodně zatopit svým zabudovaným minigunem nebo tříštivými granáty. Ve chvíli, kdy je někde potřeba dodatečná síla, nikdo nedokáže na místo dorazit tak rychle, jako právě Vanguard.

Vanguard

Video se připravuje ...

Lawbreakers: Vanguard • Zdroj: archiv distributora

Nová legenda esportu?

Už před koncem první alfa fáze bylo jasné, že si LawBreakers brousí zuby na esport. A že do tohoto prostředí chtějí přinést něco divočejšícho, akčnějšího a temnějšího, než nabízejí tituly, které doposud okupují první příčky mezi kompetitivními hrami. A podle reakcí návštěvníků herního veletrhu Gamescom, kde jste si LawBreakers mohli zahrát, to vypadá velmi slibně.

Stejně jako ostatní návštěvníci Gamescomu se i my tešíme na další fázi testování, na další várku akce ve stavu beztíže. Pokud se taky přihlásíte na stránkách www.lawbreakers.com, možná se i potkáme na serverech! Společně pak můžeme zjistit, jestli se kromě pokoření gravitace podaří LawBreakers pokořit i svět esportu.

 


 

Tento článek vám přinesla e-sport platforma ESGA.GG. Místo, kde můžete v turnajích porovnat své schopnosti proti ostatním. Místo, kde se potkáte s novými kamarády i špičkovými hráči z celého světa. Ponořte se do zápasů ve hrách Hearthstone a League of Legends, brzy doplněných o další klíčové tituly. Těšíme se na vás!

Více o hrách najdete tady

Hrajte na hry.abicko.cz

World of Warcraft: Legion! Návrat Plamenné Legie

World of Warcraft: Legion! Návrat Plamenné Legie

Vesmír, roboti a piráti! Dinosauří roboti – je něco víc?!

Vesmír, roboti a piráti! Dinosauří roboti – je něco víc?!

 

Články odjinud