Gamesy v ABC 16/2017: Pyre a Gigantic

Gamesy v ABC 16/2017: Pyre a Gigantic
Sdílej
 
V ABC 16/2017 píšeme o gamesách Pyre a Gigantic. Chceš vidět, jak vypadají? Tak pojď sem!

Pyre

Když se zkříží DotA a Rocket League

Pyre je neuvěřitelně zajímavá hra, která je… Divná. Ale v tom nejlepším slova smyslu. Vytvořili ji stejní lidé, kteří nám přinesli hry Bastion a Transistor (oběma jsme se v ABC věnovali). A tak jako v jejich případě, i tentokrát jde o něco opravdu originálního.

Příběh vás seznámí se třemi poutníky, kteří vás naleznou na poušti. Protože na rozdíl od nich umíte číst, rozhodnou se vám pomoci. Společně se pak snažíte dostat z očistce, kam jste se dostali jako hříšné duše. Jak dosáhnout spásy? Cesta rozhodně není snadná. Musíte porazit protivníky v podivné variaci, která míchá dvě zcela odlišné hry: Dotu a Rocket League. Výsledek je něco, co připomíná sci-fi famfrpál.

Platforma – PC, PS4

supergiantgames.com/games/pyre

Gigantic

Obři ve stylu Overwatche

Hra Gigantic byla v otevřené betě už dva roky, teď konečně vychází v plné verzi a rozhodně si zaslouží vaši pozornost. I když se o téhle onlinovce moc nemluví. Možná proto, že vychází z podobného principu jako Overwatch, což není zrovna snadný soupeř. Ať už máte slovo "gigantický" v názvu nebo ne…

Nenechte se odradit tím, že hra nemá pompézní reklamní kampaň. Princip totiž vypadá víc než zábavně. Podobně jako v případě už zmíněného Overwatch, i tady máte několik různých hrdinů (přesněji 18), z nichž každý má speciální vlastnost.

Platforma – PC

arcgames.com

Více o těchto hrách v ABC 15/2017

Hraj hry.abicko.cz

Nejlepší zombárny, oživlé mrtvoly a živí mrtví

Nejlepší zombárny, oživlé mrtvoly a živí mrtví

Ovládněte hry! Vybíráme herní gamepad

Ovládněte hry! Vybíráme herní gamepad

Muzea se starají o videohry

Muzea se starají o videohry

Klíčová slova:
hra, gamesy, videohra, Pyre, Gigantic
 

Články odjinud