5 videoher na Vánoce 2017

5 videoher na Vánoce 2017
Sdílej
 
Vánoce se kvapem blíží a každý hráč už přemýšlí, jak bude trávit volné večery a které tituly dohraje letos. My vám pomůžeme s výběrem toho nejlepšího a můžete to brát i jako doporučení her, které stojí za to.

Forza Motorsport 7

Poslední díl povedené závodní série rozhodně ocení každý fanoušek motosportů. Přináší proměnlivé počasí, takže si rozhodně nemůžete být jisti, že závody budou probíhat hladce a bez komplikací. Díky obrovské variabilitě závodních strojů, která zahrnuje dokonce i závodní tahače, si „to svoje“ najde opravdu každý. Samostatnou kapitolou je potom zpracování, které je skutečně povedené – tratě i auta vypadají realisticky a živě. Mimochodem, pamatujete na trojku? :D

Planet Coaster

Možná si pamatujete nebo jste dokonce hráli, dnes už herní legendu Rollercoaster Tycoon. Byla to skvělá budovatelská strategie s propracovanou ekonomikou a tunou tabulek, s jejichž pomocí jste stavěli svůj zábavní park. Planet Coaster si bere to nejlepší z Rollercoaster Tycoon, tedy zábavu při stavění horských drah a trochu osekává nudnější ekonomickou část. Připravte se na hodiny a hodiny navrhování těch nejdivočejších atrakcí, které svět viděl. No a jak jinak tu divočinu otestovat, než že se na ní sami svezete!

Lego Worlds

Pokud se vám líbí Minecraft, tak by vás mohla zaujmout i tahle skvělá Lego hra. Její náplň je poměrně jednoduchá – objevuj a stav, objevuj a stav, takhle pořád dokola. Hra dokáže zabavit na neskutečně dlouhou dobu a díky své rozsáhlosti a komplexnosti vám umožní časem postavit skutečně cokoliv, co si budete přát. Obsahuje obrovské množství dílků, kostiček a zkrátka všeho ze světa této populární stavebnice. Možností je tolik, že ještě třeba po týdnu objevíte něco nového. Nebudeme dopředu prozrazovat, ale pokud máte rádi Lego, tahle hra je pro vás nutnost. Co však nečekejte je boj o přežití nebo nějaké složité herní úkoly, toho se tady nedočkáte. Místo toho budete objevovat nové planety a sbírat kostičky, ze kterých pak budete stavět.

Splatoon 2

Frenetické tempo, rychlá střelba, ale hlavně záplava barev. To je Splatoon 2 pro Switch. Pokud máte tuhle skvělou herní konzoli a máte rádi hry, které si na nic nehrají a neberou se příliš vážně, tak Splatoon 2 je pro vás to pravé. Je to střílečka, kde místo krve stříká barva a více, než okamžité reakce si připravte mozkové závity, protože minimálně v singleplayeru je budete potřebovat. Ve hře proti živým oponentům pak budete muset být patřičně „vymalovaní“, abyste zvítězili. Tady totiž nevyhrává ten, kdo nepřítele vícekrát zlikviduje, ale ten, kdo toho víc obarví!

Spintires MudRunner

Kdokoliv, kdo má rád rochnění se v bahně, silné motory a pořádnou divočinu bude ve Spintires jako doma. Jednoduchý úkol, jako převoz klád z jedné strany mapy na druhou se může v mžiku zkomplikovat a pokud špatně odhadnete terén, tak můžete zůstat nadobro zahrabáni v bahně, kde budete zoufale čekat, až vás přijede vyprostit něco, co vypadá jako nosič nukleárních raket. V nádherné grafice se budete prát s přírodou, která vám bude házet doslova klacky a klády pod nohy nebo před vás postaví řeku. Pokud vás hra zaujala, podrobněji jsme o ní psali tady.

Přečtěte si také:
Vánoce s knížkami: Nejlepší dárky pod stromeček

Vánoce s knížkami: Nejlepší dárky pod stromeček

Vánoce s vědou: Pět nejlepších vědátorských dárků roku 2017

Vánoce s vědou: Pět nejlepších vědátorských dárků roku 2017

Deskovinky #35: Tipy na stolní hry pod stromeček

Deskovinky #35: Tipy na stolní hry pod stromeček

Roboti farmář: Čeká nás "polní" revoluce?

Roboti farmář: Čeká nás "polní" revoluce?

 

Články odjinud