Gamesy ABC 3: Monster Hunter World, Railway Empire a Last Sphear

Gamesy ABC 3: Monster Hunter World, Railway Empire a Last Sphear
Sdílej
 
V ABC 3/2018 rozebíráme gamesy Monster Hunter: World, Railway Empire a a Last Sphear. Chcete malou ochutnávku? Podívejte se na to!

Monster Hunter: World

Monstra, střezte se!

Série Monster Hunter má za sebou již 13 let. V Česku nepatří mezi nejznámější, ale to by se s novým dílem, který nese podtitul World, mohlo změnit. Vypadá zatraceně zajímavě!

Podobně jako v předchozích hrách převezmete roli lovce potvor. Vaším úkolem je ulovit exemplář od každého druhu podivných bytostí, které obývají svět Monster Huntera, a donést jej místním vědcům k prozkoumání. Stejné zůstává i to, jak se postupně učíte troufnout si na větší a nebezpečnější bestie. Na rozdíl od jiných tzv. RPG her se totiž nezlepšuje váš hrdina. Nepřidáváte si bodíky k lovení, síle a podobně. Ne. Tady jde hlavně o vybavení, které vlastníte.

Platformy – PC, Xbox One

monsterhunterworld.com

Railway Empire

Staňte se železničním magnátem!

Píše se rok 1830 a v Americe je rozvoj železnic v plném proudu. Moderní druh přepravy je pro rozlehlé pláně napříč Spojenými státy ideální. Kdo se stane největším magnátem? Na to odpoví hra Railway Empire, která potěší každého fanouška vláčků.

Cíl je jasný. Na začátku máte dvě místa, která je potřeba propojit. Nejprve musíte postavit nádraží a pak vést koleje tou nejlepší trasou. Její výběr je na vás – cesta může být rychlá, ale pak nejspíš její výstavba bude pořádně drahá. Stavět levnější železnici přes údolí a hory také není žádný med. Anebo můžete vést trať oklikou – jenže utratíte nejen víc za materiál, ale vlak se bude ploužit zbytečně dlouho. Musíte proto pečlivě vybrat nejlepší řešení.

Platformy – PC, PS4, Xbox One

kalypsomedia.com

 

Last Sphear

Kouzelná pohádka na dlouhé hodiny

Last Sphear spadá do kategorie japonských RPG. Čeká vás otevřený svět, spousta prozkoumávání, trochu komplikovanější příběh a soubojový systém, který je založený víc na strategii než zběsilém mačkání tlačítek. Last Sphear je pokračování dva roky staré hry I am Setsuna. Ta sice nezískala na západě tolik pozornosti, ale věrná fanouškovská základna, která si tenhle zajímavý kousek zamilovala, byla dostatečně velká na to, aby vzniklo pokračování.

Příběh Last Sphear nám představí hrdinu Kanata a jeho dva přátele. Společně se pokusí zachránit celý svět. V Last Sphear všechno existuje jen díky vzpomínkám. Pokud je vzpomínka zapomenuta, tak daný předmět přestává existovat. A přesně to nyní hrozí celému světu.

Platformy – PC, PS4, Switch,

lostsphear.com

Více o všech hrách v ABC 3/2018

Hraj hry.abicko.cz

Hry na kazetách: Když se data přehrávala

Hry na kazetách: Když se data přehrávala

ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017

Lego Marvel Super Heroes 2: LEGO kostky navštívily komiks - podruhé!

Lego Marvel Super Heroes 2: LEGO kostky navštívily komiks - podruhé!

 

Články odjinud