YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou

YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou
Sdílej
 
Máte rádi auťáky? Máte rádi velryby? Máte rádi YouTube? Tak to si dneska fakt užijete!

 

Auťáky jsou bezva. Zvlášť když ještě nejsou úplně na maděru. Rychlá jízda je taky bezva, zvlášť tedy na závodním okruhu. Na silnici už rychlá jízda tak bezva není. To se pak auťáky dostávají do vzájemných kolizí a často končí na maděru, což – jak už jsme si řekli výše – tak úplně bezva není. 

Bezva káry

Bezva jsou tak třeba auťáky v novém televizním pořadu Grand Tour, což je přímý pokračovatel někdejšího pořadu Top Gear právě s jeho původními moderátory Jeremym Clarksonem, Jamesem Mayem a Richardem Hammondem. Auťáky v úvodním dílu pořadu si to sviští po nevadské poušti a společnost jim dělají vozítka ne nepodobná těm z filmu Šílený Max. A to je bezva. Také proto téhle úvodní scény není plný jen globální YouTube, ale také Facebook a Vimeo:

 

Jen abychom si v tom ale udělali jasno – na okresní silnici tyhle fofry nepatří... Jak naznačuje jedno z nejoblíbenějších videí na americkém YouTube uplynulého týdne, které ve vcelku výmluvných podrobnostech líčí poetickou pusinku dvu Nissanů nárazník na nárazník. 3, 2, 1, plyn na podlahu:

Youtuber s rozbitým čumákem

Být tím testovacím pajďulákem, který sedí za volantem těchhle jezdících šrotů, musí být tedy pěkně nevděčná práce. A to si lidé, co pracují za přepážkou v bance, občas stěžují, že je od samého sezení bolí zadek. Jen ať si zajdou na kafíčko s bouracím pajďulákem a budou rádi, že jsou rádi, že?

A co takový ten panáček v počítačové hře, kterou hraje youtuber Sterakdary? Máme na mysli panáčka, s nímž se Sterakdary vrhá z horských srázů a příšerně si s ním rozbíjí virtuální čumák.

 

Když jsme mimochodem u těch auťáků; k nejoblíbenějším youtubovým videoklipům v USA patřila v uplynulém týdnu i podivuhodná a těžko dokoukatelná záležitost, v níž asi šestileté holčičky ukradnou auto svým rodičům a zajedou si v něm na nákup do hračkářství. Tolik tedy asi k bezpečnosti provozu.

Ale pojďme od aut radši za zvířátky. A nemusí jít hned o křičící žábu, která je teď z nějakého důvodu populární na YouTube ve Španělsku:

 

Ano, je to ta uječená žába, co už hostuje i v mnoha hudebních videoklipech.

 

Na španělském YouTube jsou však populární i sympatičtější zvířátka. Třeba tenhle malý odvážný ptáček, který vystupuje v hlavní roli krátkého filmu Piper od společnosti Pixar, jenž se promítá coby předfilm k celovečernímu pokračování filmu Hledá se Nemo s názvem Hledá se Dory. A když už je řeč o odvážných mláďatech, tak prostě musíte vidět tenhle záznam setkání velrybího mláděte s lidskou posádkou člunu. Mládě chtělo lidi v kocábce tolik vidět na vlastní oči, že poprosilo svou velrybí mámu, ať ho vezme na ramena. Obrazně řečeno. Což se stalo.

 

Záznam už bohužel neobsahuje tu část, v níž mládě říká své velrybí mámě: „Mámo, prosím tě, plácni po hlavě ploutví tu uječenou turistku, vždyť ječí hůř než ta žába, co je teď populární na YouTube ve Španělsku!“

Kde jsou čeští youtubeři?!

A pokud se ptáte, kde jsou tento týden videa českých youtuberů, je to prosté – nikde. Naši tuzemští mazlíci v uplynulém týdnu nenatočili naprosto a zhola nic, co by se byť jen zčásti vyrovnalo záběrům na velrybí mládě, bourající auťáky či dokonce i tu uječenou žábu. A když se to dozvěděly velryby z českých toků, které se z toho důvodu neměly na nic dívat, propleskaly je ploutvemi tak strašně, že se z toho čeští youtubeři ještě teď vzpamatovávají. Protože je ale velryby následně také ošplíchly gejzírem mořské vody, jsou už teď snad youtubeři dostatečně vzpamatováváni.

A příští týden nám to zase nandaj.

Youtubeři jedou:

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Top Gear se zbláznil: Stig skáče bungee jumping ve Formuli 1!

Top Gear se zbláznil: Stig skáče bungee jumping ve Formuli 1!

Moped auto se rozsekalo v crashtestu

Moped auto se rozsekalo v crashtestu

YouTubeMag: S Justinem Bieberem na medvěda!

YouTubeMag: S Justinem Bieberem na medvěda!

YouTubeMag: Děs a hrůza!

YouTubeMag: Děs a hrůza!

Auta z Top Gear hrají rugby

Auta z Top Gear hrají rugby

 

Články odjinud