YouTubeMag: Zima je tu, zasejte sójové boby!

YouTubeMag: Zima je tu, zasejte sójové boby!
Sdílej
 
Ať je zima nebo mráz, Youtube vždycky vítá nás; zasejeme na poli, skočíme si do moře, nasadíme skafandry v youtubové komoře. Ale dosti bylo básní – čekají na nás youtubeři krásní!

 

A pardon, že se to moc nerýmovalo; ať hodláte o letošních Vánocích dělat cokoliv, buďte, prosím, od té dobroty a klidně skládejte nerýmující se básně bez rytmu, ale nemáchejte ve vaně své psy, vybavené plaveckými brýlemi. Jistá česká rádobyjůtůberka to dělá, zmínění psíci z toho rozhodně nejsou nijak nadšení a český Youtube na to velmi správně reaguje jako jeden muž – a dává to té trapičce roztomilých psíků náležitě zbaštit. Je fajn, když celý Youtube občas zapomene na své vnitřní spory a rozpory a postaví se za správnou věc, jakou udělal v tomto případě. Jen tak dál! A my tady to video schválně neukážeme, protože celou tu věc odsuzujeme a nechceme dál rozpatlávat.

A teď k důležitým věcem

Venku je ledovka a ve vyšších polohách padá sníh, ovšem Crafťákovi to nijak nepřekáží v tom, aby za svůj traktor Zetor zapřáhl osévačku a vyrazil osít políčko. Potřebuje vysázet sójové boby (protože to je samozřejmě to, z čeho se v Bobistánu vyrábějí boby na bobování) (pro Bobu Fetta) – ale nejdříve se musí po okresních cestičkách ke svému poli vůbec dostat; a vytočit každou zatáčku se Zetorem s osévačkou není pokaždé žádný med. Všechny tyhle (a mnohé další) výzvy na něj čekají ve fascinující hře Farming Simulator 2017, v níž si můžete vyzkoušet na vlastní monitor, že farmaření na vesnici je občas větší nervák než vesmírná bitva s mimozemšťany. A věřte tomu, nebo ne, to všechno se odehrává v nejbližší vísce za humny!

 

O své políčko se rozhodl postarat i youtuber Sterakdary – s tím rozdílem, že jeho políčko se nenalézá v okolí zelenajících se remízků, ale na modrofialové planetce v hlubokém vesmíru. Sterakdary totiž nehraje Farming Simulator 2017, nýbrž hru Astroneer – a místo čepice s bambulkou zvané "hadovka", kterou si k farmaření narazil na šišku Crafťák, se musí pro své farmaření poněkud přiobléknout do skafandru:

 

Skafandr bude v těchto dnech potřebovat také jeho kolega Nakashi, neboť jeho vesmírná loď ztroskotala nad planetou pokrytou oceánem. Děje se tak ve hře Subnautica, v níž je Nakashi nucen prozkoumávat roztodivnou flóru a faunu mimozemského podmořského světa:

 

Tomu říkám Vánoce – když je venku nevlídno, můžete vlítnout buďto a farmu, na cizí planetu, nebo do mimozemského oceánu... Nebo do Dubaje, kam si udělaly výlet české youtuberky; a bylo to fákt hustý:

 

Jo, a kromě toho všeho jsou pořád ještě ty Vánoce, takže tady máte vcelku přehledný návod na to, jak na klavíru vybrnkat Jingle Bell Rock:

 

Elegantní, prosté, přehledné. Skoro tak přehledné jako návod na to, jak si vyrobit vánoční dáreček s GoGoManem a LucyPug:

 

Pokud by to nestačilo, pomůže vám s výrobou stromečkových ozdob Anna Sulc:

 

Přesto se musí nechat, že nejkrásnější Vánoce jsou stejně ve hře Overwatch; není nad to oslavit nadílku pořádnou přestřelkou!

 

Vánoce jsou koneckonců svátky klidu, míru, intergalaktických válečných konfliktů, osívání polí sójovými boby, průzkumu neznámých planet a plavčení v oceánech v jiných slunečních soustavách, do nichž se skáče šipka zásadně volně padajícím záchranným modulem, z nějž šlehají plameny až na nízkou orbitu. Když se k tomu všemu připlete do cesty i pár dárečků, tím lépe. A když mluvím o dárečcích, tak mluvím samozřejmě o skafandru. Ježíšku, přineseš mi skafandr?

 

YouTubeMag: Vzhůru do nejděsivějších hororů!

YouTubeMag: Vzhůru do nejděsivějších hororů!

YouTubeMag: Youtubeři mrznou, až monitory praští!

YouTubeMag: Youtubeři mrznou, až monitory praští!

YouTubeMag: Youtubeři obědvají žrádlo pro psy

YouTubeMag: Youtubeři obědvají žrádlo pro psy

YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou

YouTubeMag: Když se auťák čelně srazí s velrybou

ABC 25/26: Vystřihovánky Betlém a miniboxy Dakar 2016

ABC 25/26: Vystřihovánky Betlém a miniboxy Dakar 2016

ABC VERDIKT Star Wars: Rogue One je film, který provází Síla!

ABC VERDIKT Star Wars: Rogue One je film, který provází Síla!

 

Články odjinud