YouTubeMag: Nejšílenější jízdy na ledě

YouTubeMag: Nejšílenější jízdy na ledě
Sdílej
 
Když padá sníh, padejte s ním! V dnešním sněhovém vydání YouTubeMagu si představíme ty nejodvážnější (a nejšílenější) kousky, jaké youtubeři celého světa předvedli poslední dobou ve sněhu a na ledě a nahráli na Youtube.

Sníh má jednu nespornou výhodu: když si na něm rozbijete kokos, nebolí to tolik, jako když si rozbijete kokos na zelené louce. Padáte-li do sněhu, padáte do měkkého. Hannibal to dobře věděl. Z variant, jakými si můžete ustlat z pěti metrů na sněhové pokrývce, stačilo stát už samostatné umění. Ukážeme si několik nejlepších kousků, jimiž se v aktuální sezóně řítili do sněhu ti nejodvážnější odvážlivci. A začneme s pořádným rozjezdem, protože švédský nebojsa Daniel Bodin právě pokořil jednu z největších výzev volnostylového sněhoskútrování (jinými slovy zkrátka „freestyle snowmobile“), kterou je dvojité salto vzad. Na sněžném skútru. Dokážou tohle vaše sáňky?

Doma to na tátově silničním skútru samozřejmě nezkoušejte; Švéd Daniel Bodin není žádný začátečník a do světových rekordů už se stačil zapsat i nejdelším skokem na sněžném skútru, který činil bezmála 70 metrů, a už předtím lámal rekordy (v té době pouze jednoduchým) saltem vzad. Netuším, jak to ustojí ten skútr, ale Bodin musí mít gumový zadek, jinak to není možné.

Mohlo by vás zajímat:

YouTubeMag: Koulovačka s motorkou na sjezdovce!

YouTubeMag: Koulovačka s motorkou na sjezdovce!

YouTubeMag: Osvalení nabušenci vs. Hvězdné války!

YouTubeMag: Osvalení nabušenci vs. Hvězdné války!

Během letošní zimy nezklamal ani další severský šílenec, norský otužilec stojící za promrzlým youtubovým kanálem Apetor Film. Tenhle chlapík se jmenuje Tor Eckhof a takhle vypadá jeho aktuální přání k Vánocům (nemusím snad dodávat, že kombinace alkoholu a motorové pily při bruslení na zamrzlém jezeře uprostřed divočiny poblíž severního polárního kruhu není ten nejlepší nápad, který by se dal doporučit pro jakoukoliv formu zimních radovánek).

Koneckonců, kdo říká, že pobyt v zimě musí být nutně nepohodlný? Podívejte se třeba tady na proslulou americkou youtuberskou rodinu Burkeových, jejíž členové (a zejména dva podnikaví synátoři s neméně podnikavým taťkou) si ustlali ve zbrusu novém iglů:

Pokud byste si chtěli vyrobit právě takový pokojíček a nevíte, jak si udělat v mrazu a sněhu útulno jako v obýváčku, řiďte se následujícím návodem chlapíka z youtubového kanálu Survival Russia – tenhle borec se jmenuje Lars Grebeněv a s dříve zmíněným Norem Torem Eckhofem by si mohl vesele podat palčáky; Lars žije na usedlosti kdesi hluboko ve skrz naskrz promrzlé ruské divočině a metody přežití v nepříznivých podmínkách má v malíku. Takže přístřešek ve sněhu podle jeho následujícího návodu by měl stoprocentně nějakou tu chumelenici vydržet:

Pokud vám nicméně sníh zase nedělá tak dobře, abyste se v něm museli stůj co stůj povalovat celou noc a říkat tomu „pohodlný pelíšek jako v peřinkách“, přijde vám vhod jiná ruská metoda na to, jak si poradit se sněhem. Aneb – když sněží trochu, vezmi radlici. Když nasněží víc...

A to nejde jen o silnice; jedním z oblíbených sněžných videí na Youtube je nyní explozivní kompilace záběrů, v nichž je sníh odklízen neuvěřitelně stylovým způsobem ze všemožných železničních tratí. Vždycky jsem si říkal, že být mašinfírou musí být skvělá práce, ale odklízet sníh z trati? To musí být prostě absolutní bomba. Sněhová bomba:

Takže přeju pěkné odečítání zbývajících dnů do jara. A pokud jedete z kopce, nezapomeňte plužit.

 

ViralBrothers: Rozhovor s youtubery, které to baví

ViralBrothers: Rozhovor s youtubery, které to baví

 YouTubeMag: Zima je tu, zasejte sójové boby!

YouTubeMag: Zima je tu, zasejte sójové boby!

Sebevražedné sáňkování: Tohle doma (ani nikde jinde) nezkoušej!

Sebevražedné sáňkování: Tohle doma (ani nikde jinde) nezkoušej!

Vyzkoušeli jsme: Kdo má bobky, nesmí na boby!

Vyzkoušeli jsme: Kdo má bobky, nesmí na boby!

Shoooting.cz: Střílečka naživo

Shoooting.cz: Střílečka naživo

Hrátky s lavinami: Monumentální podívaná

Hrátky s lavinami: Monumentální podívaná

 

Články odjinud