Rozhovor s youtuberkou Stylewithme: Vietnamský původ beru jako výhodu

Rozhovor s youtuberkou Stylewithme: Vietnamský původ beru jako výhodu
Sdílej
 
Její kanál na YouTube odebírá více než 200 000 lidí, ovšem na začátku své internetové kariéry byla převážně introvert. V tomto roce se dokonce umístila v žebříčku 77 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích.

Co tě vedlo k založení si kanálu na YouTube?

Od útlých let jsem měla zálibu v líčení a oblékání. Chtěla jsem inspirovat slečny, aby si také našly svůj vlastní styl. S kamarádkou jsme byly čtyři roky zpátky zblázněné do módních blogerek, nakonec i youtuberek, a rozhodly jsme se, že něco podobného taky vyzkoušíme. A vida, chytlo se!

Jaké byly první reakce tvého okolí?

Hodně špatné. Já nikdy nebyla extrovertní typ, dalo by se říci, že jsem bývala vyloženě introvert, proto spoustu lidí překvapilo, že jsem se pokoušela zviditelnit na internetu. To byl i důvod, proč jsem nikdy svůj kanál nesdílela na osobních sítích. Styděla jsem se ho ukázat světu, lidé si ho však přesto našli sami. Je bolestné vstávat do školy s pocitem, že si na tebe půlka lidí ve třídě ukazuje a směje se ti. Pamatuju si, že jsem tenkrát seděla v koupelně, s hlavou v klíně a slzami v očích. Hlavou mi projížděly myšlenky, co dál? Co vlastně chci? Nakonec jsem zatnula zuby, rozhodla se pokračovat a jsem za tento krok neskonale vděčná, změnilo mi to život.

Youtuberka StyleWithMe •  StyleWithMe

Natáčíš především sketche a videa o módě a kosmetice, což dělá i celá řada dalších youtuberů. V čem si myslíš, že jsi ty jedinečná?

V čem jsem jedinečná? Myslím, že mi dost pomáhají mé kořeny. Jsem původem Vietnamka, to má svou přidanou hodnotu, protože divákům mohu předat spoustu informací o vietnamské kultuře. Jeden z nejsledovanějších formátů u mě jsou i cestovní vlogy, což je paradox, protože taková videa mají u ostatních tvůrců nejmenší úspěšnost. Vykládám si to tím, že kromě té zábavné funkce plní má videa tak trochu i funkci výukovou, protože je často prolínám fakty. Tím pádem se divák u videa nejenom pobaví, ale zároveň si i může z videa odnést zajímavou informaci, o které nikdy předtím neslyšel.

Youtuberka StyleWithMe •  StyleWithMe

Jaký máš názor na českou YouTube scénu a s kým si nejvíc rozumíš?

Mrzí mě, že je česká youtube scéna tak negativně vykreslovaná v médiích, jelikož se do nich dostanou pouze problémoví tvůrci, kteří dělají jeden průšvih za druhým. Už to není, co to bývalo. Trendem je točit reakce, zesměšňovat druhého s cílem nasbírat co nejvíce odběratelů a ten opravdový humor jako kdyby už takřka vymizel. Samozřejmě tu je i „spása“ internetu, například Kovy je ukázkový příklad youtubera, kterého bych pustila lidem napříč generacemi. Nejvíce si rozumím s partou, která se mnou jela do Tanzánie - Anička Šulcová (moje české dvojče!), Fallenka či Vadim. Mám také moc ráda A Cup Of Style, Teri Blitzen, Maky či Nicol. A samozřejmě moje srdíčka EKV!

Některé youtubery dokáží dost rozhodit vulgární komentáře a s nimi spojení hateři. Jak to snášíš ty?

Mám štěstí, že dostávám opravdu malou hrstku negativních komentářů. Vesměs jsou skoro všechny pozitivní a pokud ne, tak to je převážně nadávka na můj původ, nikoliv obsah.

Youtuberka StyleWithMe •  StyleWithMe

Sleduješ nějaké zahraniční youtubery, kteří tě občas inspirují k natočení videa?

Poslední dobou Youtube sleduji minimálně. Hodně cestuji, studuji a chodím ven s přáteli, takže na sledování nezbývá tolik času. Mám však ráda Jenn Im či Hey Claire, jsou to velmi inspirativní osobnosti.

Youtuberka StyleWithMe a želva •  StyleWithMe

Jsi 54. v žebříčku 77 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích. Uvědomuješ si, jak moc velký vliv máš?

Pro mě je těžké si představit třeba 1 000 lidí najednou, co mě pravidelně sledují, a které určitým způsobem bavím, natož třeba 170 tisíc sledovatelů, které mám na svém instagramovém profilu. Ačkoliv mám největší procento uživatelů v stejném věku, jako jsem já sama, tak jsem si vědoma, že mě sleduje i spousta mladších lidí, proto se snažím svůj obsah vést zodpovědně či je nenavádět k špatnostem.

Přečtěte si také:

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Hoggy a kapela Slza: Rozhovor se zpívajícím youtuberem

Misha: Rozhovor s neslavnějším mladým českým youtuberem

Misha: Rozhovor s neslavnějším mladým českým youtuberem

Poslední dobou hodně cestuješ, kde jsi všude byla a kam se v blízké době chystáš?

Nedávno jsem se vrátila z Tanzánie, která mi dala úplně nejvíc. Obecně si myslím, že cestování do jakékoliv rozvojové země tě obohatí neskutečným způsobem. Hned na to jsem jela do kouzelné Paříže se svým bráchou, který brzy oslaví své 15tiny, tak jsem ho chtěla obdarovat jinak, než materiálním dárkem - vzpomínkami a zážitky. V blízké době chystám Řím, možná Budapešť, Londýn či Dubaj. Moc se těším!

Co by vám nemělo uniknout:

YouTubeMag: Nejezte jednorožce!

YouTubeMag: Nejezte jednorožce!

Youtuber Martin Rota: Věda žije na YouTube

Youtuber Martin Rota: Věda žije na YouTube

Top Gear: Cvoklá jízda, exploze min i rychlý a zběsilý závodník Mr. Bean

Top Gear: Cvoklá jízda, exploze min i rychlý a zběsilý závodník Mr. Bean

Laserové války: Americká armáda si z nás (ne)střílí

Laserové války: Americká armáda si z nás (ne)střílí

 

Klíčová slova:
rozhovor, youtube, youtuber, StyleWithMe
 

Články odjinud