Viking Thorgal se vrací v komiksu Vlčice

Viking Thorgal se vrací v komiksu Vlčice
Sdílej
 
Život v dobách Vikingů nebyl na severu Evropy jednoduchý. Jako kdyby dlouhé zimy a nedostatek potravy samy o sobě nestačily, lidé se navíc museli potýkat s bezohlednými nájezdníky, kteří si slovní spojení "tvůj majetek" často vykládali jako "moje kořist".

Thorgal - Vlčice •  Cooboo

Podobnému problému čelí i Thorgal, titulní hrdina komiksové ságy, který se se svou těhotnou manželkou Aariciou a synem Jolanem vrací do rodné vikingské vesnice. Dojet do ní mu však nebude hned tak přáno, protože cestou narazí na vikingského náčelníka Wora Skvělého, který žádá, aby se k němu Thorgal přidal v jeho bitvách. Když Thorgal odmítne a Wora pokoří, přísahá mu náčelník pomstu...

Thorgal nemá jednoduchý život jako postava, ale u nás ani jako komiksová série. Již poněkolikáté to s ním zkouší vždy nový nakladatel a věřme, že tentokrát již úspěšně. V západní Evropě je totiž po právu fenoménem. Pod jeho scénářem je podepsaný jeden z nejslavnějších francouzských autorů, Jean Van Hamme (Šinkl, XIII, u nás nevydaný Largo Winch atd.) a o kresbu se svým nezaměnitelným stylem postaral polský rodák Grzegorz Rosiński. V jejich podání na vás čeká napínavý, dobrodružný a dobře vystavěný příběh plný zvratů a emocí vtělený do líbivé, realistické a dynamické kresby.

Co je na této sérii proto velice jednoduché, je oblíbit si ji.

Příběhy skutečných zombie

Příběhy skutečných zombie

Bestie z vesmíru: Znáte sedm nejodpornějších filmových monster?

Bestie z vesmíru: Znáte sedm nejodpornějších filmových monster?

Klíčová slova:
komiks, viking, Komiksy na Heureka.cz
 

Články odjinud