Superman a Spider-Man proti zlu

Superman a Spider-Man proti zlu
Sdílej
 
Silní superhrdinové stojí mnohokrát sami proti záplavě padouchů. Chcete o nich vědět víc?

Už nějaký ten týden běží na iabc.cz miniaplikace Souboj superhrdinů. Počítač losuje proti sobě různé komiksové hrdiny a je jenom na vás, abyste rozhodli, který je silnější. Hrdina, který vyjde nejlépe ze všech duelů, se může pyšnit titulem nejlepší z nejlepších.

Přestože máte jistě spoustu komiksů zhltlých od začátku až do konce, může se stát, že některé protagonisty nebudete znát. Proto jsme pro vás připravili sérii článků, kde všechny hrdiny postupně představíme. Toto je druhá část, ve které přichází na řadu Spider-Man, Superman a jejich nepřátelé.

Miniaplikaci Souboj superhrdinů najdete ZDE.

Batman a jeho protivníci

Batman a jeho protivníci

Superman

Jeden z posledních přeživších planety Krypton a jeden z nejslavnějších a nejmocnějších superhrdinů. Dospěl na Zemi a svou pravou identitu ukrývá za maskou Clarka Kenta, reportéra Daily Planet. Poprvé se objevil v komiksu Action Comics #1.

Lois Laneová

Držitelka Pulitzerovy ceny a první novinářka, která udělala rozhovor se Supermanem. Později se vdala za Clarka Kenta alias Supermana. Poprvé se objevila v komiksu Action Comics #1.

Superboy

Conner Kent, taktéž známý jako Kon-El, je klon, který byl vyroben zkombinováním DNA Supermana a Lexe Luthora. Pod přezdívkou Superboy žije Conner v městečku Smallville a chrání jeho občany před zlem a přírodními katastrofami. Je členem týmu Teen Titans. Poprvé se objevil v komiksu More Fun Comics #101.

Supergirl

Supergirl •  Crew

Z mnoha děvčat označovaných jako Supergirl je tou nejznámější "dívkou z oceli" Kara Zor-El, Supermanova sestřenice z kryptonského města Argo. Supergirl bojuje za pravdu, spravedlivost a americký způsob života. Poprvé se objevila v komiksu Superman #123.

Lex Luthor

Jeden z nejnadanějších, nejchytřejších a nejambicióznějších pozemšťanů, kterého nenávist k Supermanovi dohání k různým hrůzným činům. Poprvé se objevil v komiksu Action Comics #23.

Bizarro

Bizarro je bizarní, nedokonalá verze Supermana. V komiksu je interpretován jako Superman z jiné reality, neorganický tvor nebo jeho geneticky defektivní klon. Všechno, co Bizarro dělá, je pravým opakem toho, co je normální. Poprvé se objevil v komiksu Superboy #68.

Brainiac

Dlouhodobý nepřítel Supermana, který zmenšil kryptonské město Kandor. Je to počítač, který nemá fyzickou formu, ale když se někde objeví, volí si podobu zeleného mimozemšťana bez vlasů, jenž tvrdí, že je tím nejinteligentnějším zlosynem na světě. Poprvé se objevil v komiksu Action Comics #242.

Darkseid

Darkseid je uctívaný jako "Bůh zla" a je vládcem planety Apokolips. Je jednou z největších hrozeb DC vesmíru, protože se snaží ovládnout všechny živé tvory. Poprvé se objevil v komiksu Superman's Pal, Jimmy Olsen #134.

Metallo

Metallo •  Crew

Neporazitelný kyborg s nadlidskou sílou, který využívá svůj kryptonitový zdroj energie proti Supermanovi. Je to jeden z nejnebezpečnějších Supermanových protivníků. Poprvé se objevil v komiksu Action Comics #252.

Generál Zod

Dru-Zod byl kdysi velitelem armády planety Krypton. Znal Jor-Ela, Supermanova otce, a když se pokusil převzít vládu nad Kryptonem, byl odsouzen a vyhnán do vězení zvaného Přízračná zóna. Poprvé se objevil v komiksu Action Comics #283.

Flash

Jméno Flash a jeho superrychlost neměl pouze jeden člověk. Během let bylo Flashem několik různých hrdinů: Jay Garrick, Barry Allen, Wally West, Jesse Chambersová a Bart Allen. Poprvé se objevil v komikse Flash Comics #1.

Wonder Woman

Narodila se na ostrove Themyscira. Je to amazonka, princezna, velvyslankyně a bojovnice. Je zakládající členkou týmu Justice League of America. Poprvé se objevila v komiksu All-Star Comics #8.

Aquaman

Aquaman •  Crew

Orin alias Aquaman je král sedmi moří a vládce Atlantidy. Má nadlidskou sílu, dokáže dýchat pod vodou a je jedním ze zakladatelů týmu Justice League of America. Poprvé se objevil v komiksu More Fun Comics #73.

Martian Manhunter

J'onn J'onzz byl před padesáti lety teleportován z Marsu na Zem. Má nadlidskou sílu, je superrychlý, dokáže měnit svou podobu a je telepat. Tyto schopnosti používal jako Martian Manhunter, člen týmu Justice League. Poprvé se objevil v komiksu Detective Comics #225.

Green Lantern

Označením Green Lantern se pyšní členové sboru intergalaktické policie. Nejznámějšími pozemskými členy sboru jsou Alan Scott, Hal Jordan, John Stewart, Guy Gardner a Kyle Rayner. Poprvé se objevil v komiksu All-Star Comics #16.

Sinestro

Jeden z nejznámějších bývalých členů sboru Green Lantern. Sinestro se nechal ovládnout svou mocí a byl vyloučený ze sboru. Založil svůj vlastní sbor, pomocí kterého chce zničit své bývalé spojence. Poprvé se objevil v komiksu Green Lantern #7.

Green Arrow

Oliver Jonas Queen je ochránce Star City a jeden z nejlepších lukostřelců na světě. Poprvé se objevil v komiksu More Fun Comics #73.

Captain America

Captain America •  Crew

Během druhé světové války slabý, ale patriotistický Steve Rogers narukoval a byl fyzicky vylepšený sérem super-vojáka. Stal se z něj první Captain America. V současnosti je kapitán Steve Rogers velitelem světové bezpečnostní organizace a vůdcem týmu Secret Avengers. Poprvé se objevil v komiksu Captain America Comics #1.

Bucky Barnes

Bývalý spolubojovník Captaina America, kterého mnozí považovali za mrtvého. Ve skutečnosti byl naživu a padesát let pracoval pro bývalý Sovětský svaz. Když se mu podařilo vymanit se z jejich kontroly, přijal úlohu nového Captaina America. Poprvé se objevil v komiksu Captain America Comics #1.

Red Skull

Dlouhodobý nepřítel Captaina America. Johann Schmidt byl kdysi obyčejným poslíčkem, ale na Hitlerův příkaz byl přetvořený na muže, který je ztělesněním zla, strachu a hrůzy. Poprvé se objevil v komiksu Captain America Comics #1.

Nick Fury

Nicholas Joseph Fury sloužil v druhé světové válce jako velitel týmu Howling Commandos. Po válce byl agentem i ředitelem organizace S.H.I.E.L.D. Nick Fury je jeden z nejlepších stratégů, výborným špiónem a rozeným vůdcem. Poprvé se objevil v komiksu Sgt. Fury #1.

Spider-Man

Spider-Man •  Crew

Peter Parker byl jako teenager pokousaný radioaktivním pavoukem, díky čemuž získal pavoučí schopnosti. Po smrti strýčka Bena, které mohl zabránit, se Peter naučil, že "s velkou mocí přichází velká zodpovědnost" a přisahal, že nedovolí, aby bylo ublíženo dalším nevinným. Od té doby bojuje se zločinem jako maskovaný hrdina - Spider-Man. Poprvé se objevil v komiksu Amazing Fantasy #15.

Chameleon

Dmitri Smerdyakov je špión a pomocí svých masek a vyspělých technologií dokáže měnit svou podobu. Byl prvním Spider-Manovým protivníkem. Poprvé se objevil v komiksu The Amazing Spider-Man #1.

Vulture

Když byl Adrian Toomes oklamán svým obchodním partnerem, rozhodl se, že za to budou všichni trpět. Sestrojil si mechanická křídla a stal se zločincem známým jako Vulture. Na svůj vysoký věk je velmi silný a někteří lidé věří, že mu křídla prodlužují život. Přesto byl mnohokrát poražen svým úhlavním nepřítelem Spider-Manem. Poprvé se objevil v komiksu The Amazing Spider-Man #2.

Dr. Octopus

Život Dr. Otta Octavia, bývalého jaderného fyzika a atomového výzkumníka, se navždy změnil, když došlo během jednoho z jeho experimentů k nehodě. Od toho dne ho svět zná jako Doktora Octopuse, který chce světu jednou navždy dokázat, že je intelektuálně nadřazený. Poprvé se objevil v komiksu The Amazing Spider-Man #3.

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

7 nej z Harryho Pottera: Aneb kde najdete Bradavice?

7 nej z Harryho Pottera: Aneb kde najdete Bradavice?

 

Články odjinud