Naruto se učí být nindžou i člověkem

Naruto se učí být nindžou i člověkem
Sdílej
 
Slavná manga poprvé odhaluje taje nindžucu i prvních lásek a přátelství.

Obal první česky vydaného komiksu s Narutem •  crew.cz

Naruto je jednou z nejznámějších mang (tedy japonských komiksů), ale v Čechách jsme dosud znali především stejnojmenný kreslený seriál. Teprve díky nakladatelství Crew se řada z nás může konečně podívat znalcům mangy do očí a říct: "Já Naruta nesleduji, já ho čtu."

První svazek nás přivádí do skryté vesnice klanu nindžů a našeho mladého hrdiny. Naruto je problémový žák, který místo techniky klonů cvičí techniku lumpáren a ještě netuší, že v jeho těle je uvězněn mocný liščí démon, který před lety celou vesnici málem zničil...

Vyprávění začíná v okamžiku, kdy má Naruto složit první zkoušky na cestě k plnohodnotnému nindžovi a odhalí několik epizod, v jejichž průběhu se sice děj nijak zvlášť nezamotá, ale o to lehčeji se čtenář seznámí se světem nindžů a dalšími hrdiny - krásnou Sakurou, chladným a záhadným Sasukem, čestným učitelem Irukou a dalšími.

A také se ukáže, že ovládnout tajné techniky (byť ta nazvaná "Sexy" by se věru hodila) není to nejdůležitější - Naruto si musí především získat respekt svého okolí, naučit se spolupracovat a najít skutečné přátele.

To vše v kresbě, u níž je radost všímat si detailů i rozmáchlých obrazů přírody, kde myšlenky postav jsou zachycené vtipnými karikutarumi a akce čtenáře přímo vybízí, aby se zapojil a zkoušel si techniky nindžucu i v tramvaji.

Naruto je prostě skvělá zábava z míst, vedle kterých jsou i slavné Bradavice jen ošuntělou sousedovou stodolou. Tak neváhejte.

Viking Thorgal se vrací v komiksu Vlčice

Viking Thorgal se vrací v komiksu Vlčice

Superman a Spider-Man proti zlu

Superman a Spider-Man proti zlu

Klíčová slova:
komiks, naruto, Komiksy na Heureka.cz
 

Články odjinud