Legendární Tintin ožívá na filmovém plátně ve 3D

Legendární Tintin ožívá na filmovém plátně ve 3D
Sdílej
 
Neohrožený komiksový reportér Tintin je hrdinou nového velkofilmu. Steven Spielberg a Peter Jackson převedli jeho napínavé dobrodružství do akční podívané ve třech rozměrech.

 

Když belgický komiksový kreslíř Georges Remi známý téžspíše jako Hergé dokončil v květnu roku 1930 první díl komiksu o neohroženém reportérovi Tintin v zemi sovětů, netušil jaký bude mít jeho nápad úspěch.  Od vydání prvního dílu se z Tintinových příběhů stal celosvětový fenomén, který byl postupně přeložen do většiny významných jazyků.

Počátek legendy

V roce 1946 začal Hergé vydávat časopis Tintin, v němž tvořil komiks o známé postavičce jeho hlavní náplň. Proč byly Hergého komiksy natolik úspěšné? Dokázal v nich spojit originální grafické zpracování s akčním dobrodružstvím, vtipnými hláškami a především odvážným, spravedlivým a inteligentním hlavním hrdinou Tintinem. Ten kromě mnoha jazyků zvládá řídit téměř všechna vozidla, pilotovat letadlo, je výborným zápasníkem a střelcem, dokonale se vyzná v převlecích a rád cestuje.

Honba za pokladem

To všechno bude k vidění i v animovaném filmu Tintinova dobrodružství, který má v českých kinech premiéru ve čtvrtek 27. října 2011. Přestože to není první filmové zpracování Tintinových příhod, v novince poprvé ožije ve třetím rozměru. Společně s věrným psem Filutou, svérázným kapitánem Haddockem a dvěma popletenými detektivy Kadlecem a Tkadlecem se Tintin vydává po stopách záhady starého vraku. V potopené lodi Jednorožec se má totiž ukrývat poklad drsného piráta Rudého Rackhama.

Vyjde padouchův plán?

Aby to vše nebylo tak jednoduché, i tak obtížné pátrání  chce zhatit zloduch Ivan Ivanovič Sacharin, který má spadeno nejen na toto bohatství, ale také na samotného Tintina. Jak vše dopadne? To se můžete zanedlouho dozvědět v kinech. Bude to stát za to. Tintinova dobrodružství si vzal na paškál režisér Steven Spielberg. Ten má na svědomí čtyři dobrodružství jiného hrdiny zvaného Indiana Jonese nebo třeba Jurský park. Jako producent mu pomáhal Peter Jackson proslavený trilogií Pán prstenů. Celý animovaný film vznikl díky moderní technologii motion capture stejně jako jistý milášek Glum. Těšíte se taky? Tintinova dobrodružství jsou v kinech od 27. října.

Bomba! Spider-Man má fakt akční hru

Bomba! Spider-Man má fakt akční hru

Na trojkolce z kopce devadesátkou

Na trojkolce z kopce devadesátkou

 

Články odjinud