10 důvodů proč NEhrát Resident Evil Raccoon City

10 důvodů proč NEhrát Resident Evil Raccoon City
Sdílej
 
Herní série Resident Evil se dávno stala legendou, podle které vzniklo i několik úspěšných filmů. Novinka Raccoon City by měla být pecka, je to tak? No jo, jenže není…

1) Zajímá tě, jak se bude příběh vyvíjet dál? Tak na to u téhle hry zapomeň. Jejím smyslem je nabídnout pohled z druhé strany zabijáků Umbrelly a možná změnit „dějiny“ série.

2) Nesnášíš zásahy do zavedeného? Přesně na to ale Raccoon City stojí. Nabízí ti možnost zabít Leona S. Kennedyho a ostatní hrdiny, kteří se zde mohou objevit. Bohužel, i kdyby ti to nevadilo, dějově to není moc dobře zvládnutý prvek.

3) Nesnášíš hloupé spolubojovníky? Tak ruce pryč od téhle hry. Už dlouho jsi neviděl tak hloupou umělou inteligenci, která sama naběhne na minu a nebo tě neumí oživit. Radši si sežeň pár kamarádů, s kterými se dá také hrát.

 



4) Nemáš řád střílečky se systémem krytí? Jasně, kryt je dneska všude a rozšířil se už i do Resident Evilu. Jestli tohle patří do survival hororu, to už posuď sám.

5) Máš rád střílečky se systémem krytí? Pokud ti ale vyhovuje možnost zakleknout za stůl a nenechat se trefit, stejně se netěš. Systém automatického krytu tady pořádně nefunguje, někdy tě do krytu hodí, někdy ne. Když to potřebuješ, většinou selže a to tě zabije.

5) Nesnášíš hloupé nepřátele? Jestli je někdo hloupější, než tvoji parťáci, se kterými čistíš Raccoon City, jsou to tvoji protivníci. U zombií bys to čekal, ale když tě na metr ignoruje i anonymní střelec a nechá se v klidu sejmou, působí to hodně trapně.

6) Máš rád horory o přežití? Tak to máš smůlu. U téhle hry by se bál málokdo, horor ustoupil střílečce na nestrašidelné atmosféře se to projevilo.

 

 

 

7) Máš rád napínavé příběhy? Raccoon City je i přes potenciál neskutečně nudná hra. Nezajímají tě osudy nevýrazných zabijáků, nezajímá tě osud města, o kterém víš, jak dopadne, a nemotivuje tě ani nudný průběh hraní.

8) Máš rád delší hry? Tak s tím u Raccoon City nepočítej. Pokud nejsi obzvlášť nešikovný a nebo pokud ti pitomá AI moc nezkazí průběh hrou, máš vše hotovo za čtyři hodinky, maximálně pět. Je tu sice multiplayer, ale to kampaň nevynahradí.

9) Nezajímá tě multiplayer? Pak tahle hra ztrácí to hlavní, čím by mohla kohokoliv oslovit. Hra více hráčů je docela zábavná, i když určitě není bez chyb. Oproti kampani pro jednoho (a nebo kooperaci) je to ale skoro zázrak.

10) Máš hroznou cht zahrát si pořádný Resident Evil? Tak si pořiď Resident Evil: Revelations na handheld Nintendo 3DS. Ten má tu správnou atmosféru, vypráví něco zajímavého a navzdory malému displeji se budeš třeba i bát.

 

8 důvodů proč zkusit hru Kinect Star Wars: Kdo chce být Jedi?

8 důvodů proč zkusit hru Kinect Star Wars: Kdo chce být Jedi?

ShootMania Storm: Prostřílej se zříceninou hradu!

ShootMania Storm: Prostřílej se zříceninou hradu!

RD-D2 devastuje, terorizuje a drtí město v GTA

RD-D2 devastuje, terorizuje a drtí město v GTA

 

Články odjinud