Avengers: Nejmocnější hrdinové světa pohromadě

Avengers: Nejmocnější hrdinové světa pohromadě
Sdílej
 
Loki má armádu. Oni mají Hulka! Super hrdinové Iron Man, Thor, Captain America a zelený obr Hulk se poprvé sešli v jednom filmu. Zachrání svět, než řeknete superšvec.

Po čtyřech letech a pěti filmových trhácích se „Iniciativa Avengers“ stala skutečností. Nikdy předtím se nesešlo tolik superhrdinů v jednom filmu. Natož aby to byli superhrdinové s vlastními kinohity. Natož aby je znovu hráli ti samí herci. Sny fandů o filmu s Avengers, kteří jsou známí i ze stránek komiksů přeložených do češtiny, se v květnu vyplní.

V jednotě je síla

Doba je zlá. Na Zemi útočí záhadní mimozemšťané vybavení moderní technikou, usazení v ošklivě ostnatých vesmírných lodích. Vede je bůh klamu Loki, který má toho svému bratrovi, bohu hromu, za zlé tolik, že by jen stručný seznam zabral celou roli toaletního papíru. Situace je tak vážná, že vznikají Avengers (česky Mstitelé). Členy superhrdinského týmu jsou Thor, Iron Man, Captain America, Hulk i speciálně trénovaní agenti Hawkey a Black Widow. Nepřátelé si brzy v praxi ověří, že v jednotě je síla.

 

Za vším hledej Lokiho

Není náhodou, že se Avengers budou muset vypořádat právě s Lokim. Když v roce 1963 scenárista Stan Lee a kreslíř Jack Kirby vyrukovali s novým komiksem, kde nejmocnější hrdinové světa čelili hrozbám, na které by sami nestačili, Loki byl u toho. Tenkrát proti ostatním zmanipuloval obrovitého Hulka. Dalších 50 let se všeobecně věřilo, že filmová verze Avengers má nulovou šanci. Za prvé by byla šíleně drahá. Za druhé se práva na užití jednotlivých hrdinů dostala do rukou různým konkurenčním filmovým studiím.

Kdo by přepral koho

Dlouhá cesta Avengers do kin začala až na konci filmu Iron Man v roce 2008. Tehdy se nečekaně zjevil drsňák Nick Fury s páskou přes oko, aby hrdinovi naznačil, že je součástí „mnohem většího vesmíru“. Zrodila se „Iniciativa Avengers“, o které se dál mluvilo ve filmech Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2, Thor a Captain America. Pomalu jsme se s nimi seznamovali. A vášnivé debaty, kdo je nejlepší a kdo by koho přepral, díky tomu vypukly už loni. 

Co bude dál?

Děj Avengers se valí z jednoho konce světa na druhý jako v nějaké bondovce, protože v sázce je všechno a nejde přece jenom o osud Ameriky. Ukázky slibují akční scény, které budou velkolepé, a hlášky třeskutě vtipné. Měly by snad být jinačí? Obojí jsme viděli v Iron Manovi a spol., tak si představte všechny superhrdiny pohromadě! Film Avengers je správně nablýskaný letní trhák, ale zároveň i přelomová podívaná. Ještě nikdy tady nic takového nebylo. A ani zdaleka to není všechno. V roce 2013 přijde Iron Man 3. V roce 2014 dorazí Captain America 2. Co bude dál…

 

Nejmocnější hrdinové světa končí, přijdou noví Avengers

Nejmocnější hrdinové světa končí, přijdou noví Avengers

Recenze: Captain America je zatraceně těžkej frajer, i když se oblíká do vlajky

Recenze: Captain America je zatraceně těžkej frajer, i když se oblíká do vlajky

Nejmocnější hrdinové světa jsou v kinech. Avengers navíc přijali Spider-Mana!

Nejmocnější hrdinové světa jsou v kinech. Avengers navíc přijali Spider-Mana!

 

Články odjinud