Co nabízí nová konzole Wii U ovládaná tabletem?

Co nabízí nová konzole Wii U ovládaná tabletem?
Sdílej
 
Za pár měsíců se začne prodávat úplně nová konzole. Víme, jaké má funkce a čím se liší od ostatních. Chceš to vědět taky?

Když před rokem na největší videoherní výstavě světa, E3, představilo Nintendo novou konzoli Wii U, nikdo moc nevěděl, co je konzole, co ovladač a co se na ní bude dát hrát. Letos už mělo Nintendo na E3 připravenou prezentaci, protože Wii U půjde o Vánocích do prodeje.

Samotné Wii U je bílá (nebo černá) nevelká krabička. To, co konzoli odlišuje od ostatních, je ovladač jménem GamePad. Vypadá jako tablet s dvěma analogovými páčkami a klasickými tlačítky, které nejdeš i na normálním herním gamepadu od Xboxu 360 a nebo PlayStationu 3. Na rozdíl od nich na něm ale najdeš hlavně dotykovou obrazovku, která ti poslouží jako základ takzvaného „asynchronního hraní“.

 

 

 

Co to znamená? Představ si, že na televizi hraješ nějakou akční hru a na GamePadu se ti průběžně zobrazuje mapa. Nebo inventář. Nintendo na své tiskové konferenci představilo hned několik příkladů, jak bude GamePad fungovat. Třeba ve verzi skvělé komiksové hry Batman: Arkham City bude gamepadem řídit naváděný batarang a nebo jeho pomocí skenovat okolí. V chystané zombie akci ZombiU budeš GamePadem mířit sniperkou, budeš na něm procházet batoh a třeba vyklepávat kód na zámku u dveří, zatímco se na tebe na hlavní televizi hrnou zombie.

Mimo hry bude GamePad také šikovný. Jako na tabletu na něm můžeš surfovat po internetu a pokud se ti tam něco zalíbí, pošleš obrázek přímo na televizi, aby ho viděli všichni. Na GamePadu půjde samozřejmě i kreslit a jelikož má v sobě kamery, tak jeho pomocí můžeš zřídit i videohovor s kamarádem, který WiiU také má. Nintendo prostě razí myšlenku, že WiiU a jeho GamePad se stanou součástí tvého obýváku a využije ho celá rodina.

 

 

Pokud bys ale chtěl hrát nějakou střílečku a nesedělo ti ovládání ne zrovna malého GamePadu, k Wii U půjde přikoupit i klasický GamePad, který se jmenuje Pro Controller. GamePad sám váží skoro půl kila, na baterku vydrží běžet kolem čtyř až pěti hodin, ale dobíjet jde během hraní. K Wii U půjdou připojit dva GamePady najednou, ale počítej s tím, že některé hry budou méně výkonné.

Jinak bude Wii U umět pracovat i s klasickými periferiemi od Wii, tedy Wiimotem atd. A co se týče samotných her - Wii U konečně bude na minimálně stejné výkonnostní úrovni jako má X360 a PS3. Takže se na něm, kromě novinek, jako je ZombiU a další, objeví třeba chystaný Assassin's Creed III, Aliens: Colonial Marines, FIFA 13, Rayman Legends, Lego City Undercover a ze starších už zmíněný Batman: Arkham City, Ninja Giaden 3, Mass Effect 3. Zatím nevíme kolik bude konzole stát, ale do Vánoc to určitě zjistíš.

 

Epic Mickey 2 ukáže ztraceného Disneyho hrdinu

Epic Mickey 2 ukáže ztraceného Disneyho hrdinu

7 věcí, kterými tě dostane nová přenosná herní konzole PlayStation Vita

7 věcí, kterými tě dostane nová přenosná herní konzole PlayStation Vita

Batman: Arkham City vám vytře zrak

Batman: Arkham City vám vytře zrak

 

Články odjinud