10 nejdrsnějších lovců upírů

10 nejdrsnějších lovců upírů
Sdílej
 
Upíři jsou škodná a škodnou je třeba hubit. Od toho jsou profesionální lovci upírů, kteří znají všechny triky a mají hromadu speciálních zbraní. Tihle jsou nejzajímavější.


Abraham Lincoln

Podle filmu Abraham Lincoln: Lovec upírů a knihy, která byla předlouhou ke scénáři, má nejpopulárnější americký prezident velkou sekeru. Tou od mládí pobíjí pijáky krve.

 

Abraham Lincoln •  archiv autora


Abraham Van Helsing

Hrdina z knihy Dracula a některých jejích filmových verzí je klasika sama. Abraham Van Helsing je doktorem v mnoha vědních oborech, na lov upírů je ale skutečný odborník.

 

Abraham Van Helsing •  archiv autora

 

Buffy Summers

Oblíbená přemožitelka upírů zazářila v úspěšném televizním seriálu. Buffy, přemožitelka upírů pochází z linie dívek předurčených k boji se všemi nestvůrami, které ohrožují svět. Je rychlá, silná a značně tvrdohlavá.

 

Buffy Summers •  archiv autora



Alucard

Asi nejdrsnější lovec upírů v našem výběru má zajímavou minulost. Pochopíte, když si přečtete jeho jméno pozpátku… Jako hlavní hrdina mangy a anime seriálu Hellsing se Dracula dostal do vlivu jisté rodiny přemožitelů upírů a bojuje na její straně. To ale neznamená, že není krutý, arogantní a schopný zničit většinu našeho světa.

 

Alucard •  archiv autora



Gabriel van Helsing

Další z klanu van Helsingů se objevil v akčním filmu Van Helsing. Nosí dlouhý kožený kabát, klobouk, používá rychlopalnou kuši, vrhací stříbrné čepele a ampulky se svěcenou vodou. Místo mozku má prostě svaly. Hraje ho Hugh Jackman alias Wolverine.

 

Gabriel Van Helsing •  archiv autora



Solomon Kane

Přísného puritána vymyslel spisovatel Robert E. Howard, který psal také příběhy o barbaru Conanovi. Salomon Kane se ničeho nebojí a stvůry, včetně upírů, likviduje pomocí spolehlivé pistole a ostrého rapíru. Vždyť Bůh je určitě nestvořil k obrazu svému.

 

Solomon Kane •  archiv autora

 

Blade

Poloviční upír nesnáší vlastní druh, protože jeden z vampýrů kdysi rozsápal jeho matku. Na rozdíl od nepřátel mu nevadí světlo, ale musí užívat speciální sérum, aby udržel upírské geny na uzdě. Blade je komiksový hrdina, ale nejvíce ho proslavila trojice filmů s Wesleym Snipem. V nich se hodně ostře ohání speciální katanou.  

 

Blade •  archiv autora

 

Harry Dresden

Soukromý detektiv a čaroděj v jedné osobě pochází z knížek Jima Butchera. Harry se většinou snaží s upíry kvůli zákulisní politice vycházet, ale když dojde na věc, vytáhne kouzly posílený plášť, hůl, která metá blesky i magickou berlu a jde grilovat potvory,  co (mu) pijí krev.

 

Harry Dresden •  archiv autora



Robert Neville

Hlavní hrdina povídky a filmu Já, legenda se musí v postapokalyptickém světě budoucnosti bránit zvláštním pijákům krve. Každou noc se schovává. Každý den vychází ze svého úkrytu, aby jako možná jediný žijící člověk pomalu likvidoval „upíry“ dřív, než zlikvidují oni jeho. Nakonec se pro ně stane legendou.

 

Robert Neville •  archiv autora

 

Geralt

Zaklínač z knížek Andreje Spakowského a her, které podle nich vznikly, má v popisu práce zabíjení všeho nelidského. S jedním upírem se spřátelil. Jinak je ale spíše nemilosrdně lovil, i když byli tou nejtěžší kořistí. Ale když jste geneticky upravený mutant, mistr boje se znalostí magický zaříkání, i ty zubaté děti noci nakonec zvládnete.

 

Geralt •  archiv autora

 

Recenze: Jak Abraham Lincoln, Lovec upírů sjednotil Ameriku a vykydlil vampýry

Recenze: Jak Abraham Lincoln, Lovec upírů sjednotil Ameriku a vykydlil vampýry

Zaklínač přidává k zabíjení monster i krále

Zaklínač přidává k zabíjení monster i krále

Upíři versus vlkodlaci. Kdo si v novém Underworldu více kousne?

Upíři versus vlkodlaci. Kdo si v novém Underworldu více kousne?

 

Články odjinud