7 zajímavostí o zombie animáku Norman a duchové

7 zajímavostí o zombie animáku Norman a duchové
Sdílej
 
Když nemrtví, tak animovaní, řeklo se a příští týden dorazí do kin nový film Norman a duchové. Chcete vědět víc? 

 

Hlavní hrdina, Norman připomíná toho kluka z hororového Šestého smyslu. Vidí totiž mrtvé lidi. Včetně své babičky. Duchové to ale neberou špatně a jsou rádi, že si s Normanem popovídají.

 

Problém je v tom, že Norman se touhle schopností netají, ale ve světě živých mu nikdo nevěří. Nakonec kvůli tomu dostane zaracha. To ale nikdo ve městě ještě netuší, že Normana bude potřeba, až se probudí zlá kletba, která na svět přivede armádu nemrtvých zombie.

 

Za prokletím Normanova rodného města stojí sedm, nyní mrtvých, lidí. Vytváří tak spolek sedmi prokletých zombií, jimž se musí Norman a jeho neuspořádaná parta postavit.

 

 

Norman není úplně klasický animák. Využívá techniku stop motion vylepšenou moderními technologiemi. To znamená, že nevznikl v počítačích. Natáčely se skutečné loutky a kamery snímaly jejich pohyby. Podobně vznikl i film Koralína a svět za tajnými dveřmi

 

Filmaři pracovali s 28 verzemi loutky hlavního hrdiny. Každá se skládala ze 122 pohyblivých dílů. Vyrobení prototypu loutky bylo velmi náročné a zabralo 3 a půl měsíce.

 

Každá loutka měla několik vyměňovacích obličejů s různými výrazy. Koralína z Koralíny a světu za tajnými dveřmi měla 200 000 různých výrazů. Norman jich má 1 a půl miliónu!

 

Film Norman a jeho duchové natočil režisér Sam Fell, který zazářil třeba s potkaním dobrodružstvím Spláchnutej a nebo Příběhem o Zoufálkovi. Scénář na psal Chris Butler, který má kromě Koralíny na svědomí také Mrtvou nevěstu Tima Burtona.

 

 

Tim Burton oživuje mrtvého psa

Tim Burton oživuje mrtvého psa

Comic-Con: Superman je Muž z oceli, další mega roboti aneb Hurá, plakáty!

Comic-Con: Superman je Muž z oceli, další mega roboti aneb Hurá, plakáty!

Zapíchni si tužku do shnilé zombie hlavy!

Zapíchni si tužku do shnilé zombie hlavy!

Klíčová slova:
animovany, film, norman a duchove
 

Články odjinud