10 věcí, které přijdou po Iron Manovi 3

10 věcí, které přijdou po Iron Manovi 3
Sdílej
 
Iron Man před několika lety nastartoval fázi superhrdinských filmů, které vedly až k hitu Avengers. Za pár měsíců přijde do kin Iron Man 3 a odstartuje druhé kolo. Co nás čeká?

Iron Man 3 má novou explozivní upoutávku!

Iron Man 3 má novou explozivní upoutávku!

1. Iron Man 3 a tak dále

Když Marvel před pěti lety zariskoval a vyrukoval s vlastním filmem (místo aby tradičně prodal práva na komiksovou postavu nějakému zavedenému studiu), mluvilo se o případném pokračování. Ne jednom, ale dvou. A taky o tom, že pak by se na scénu mohl dostat Iron Manův úhlavní nepřítel Mandarin. Už ho tady máme. Hraje ho Ben Kingsley a Tonyho Starka čekají těžké časy. Jenže co pak? Iron Man by se mohl aspoň krátce mihnout v některém z následujících filmů. S tím, že Marvel asi bude Roberta Downeyho Jr. hodně přemlouvat, aby se k roli ještě vrátil. Vždyť jde o jeho nejúspěšnější sérii!

V kinech od 2. května 2013.

2. Pusťte si televizi, bude S. H. I. E. L. D.

Joss Whedon, který režíroval Avengers a bude režírovat Avengers 2, dostal na starost také rozjezd nového televizního seriálu. Superhrdiny tentokrát nečekejte, na druhou stranu se dá čekat, že příběhy obyčejných hrdinů z agentury S. H. I. E. L. D. budou super. Neznámí herci byli zatím obsazeni do neznámých rolí. Z Marvelu ale zní, že seriál o S. H. I. E. L. D. nikdy nemůže vzniknout bez (zemřelého?) agenta Coulsona! A proslýchá se taky, že by se v něm mohla znovu objevit velitelka Maria Hill z Avengers.

V Americe se bude vysílat nejspíše na podzim 2013.

 

Režisér Avengers připravuje seriál o agentuře S.H.I.E.L.D.

Režisér Avengers připravuje seriál o agentuře S.H.I.E.L.D.

3. Thor: Temný svět

Zachránil svět a odvedl si Lokiho v poutech zpátky do Asgardu. Ale ani doma si bůh hromu nehodí nohy v papučích na stůl. Čeká ho bitva se starověkou rasou temných elfů, kteří chtějí uvrhnout vesmír zpátky do temnoty. Bude to drama, protože na scénu se vrací i Thorova milá Jane v podání Natalie Portman. 

V kinech od 7. listopadu 2013.

4. Captain America: Winter Soldier

Zapomeňte na druhou světovou válku, ale vzpomeňte si na Capova parťáka Buckyho Rogerse, který ve filmu Captain America: První Avenger nedopadl dobře. Přežil. Dostal se do rukou nepřátelských Sovětů. Vymili mu mozek. A teď se jako super voják Winter Soldier postaví proti svému bývalému příteli. Jakoby Captain America neměl svých problémů dost, když se po vzniku super týmu Avengers a záchraně světa musí sám vypořádat s nástrahami cizího moderního světa.

V kinech od 3. dubna 2014. 

 

"Vesmírní Avengers": To jsou Guardians of Galaxy

"Vesmírní Avengers": To jsou Guardians of Galaxy

5. Guardians of Galaxy

Futuristický tým superhrdinů chrání galaxii před nebezpečím. Guardians of Galaxy jsou prostě takoví vesmírní Avengers. Kde byli, když chtěl Loki rozervat Zemi vejpůl, zatím nevíme. Ale možná se nějakým způsobem objeví v Thorovi? Každopádně čekejte hodně nesourodou partu ve složení pozemský pilot, geneticky vytvořený hulkovitý zelený zabiják, smrtící dcera jednoho z největších marvelovských záporáků, obří mimozemský chodící strom a mluvící mýval. S raketometem. Marvel letos rozjíždí novou podobu jejich komiksových dobrodružství, ve kterých mimochodem nechybí ani Iron Man…

V kinech od 31. července 2014

6. Avengers 2

Bude to znovu režírovat Joss Whedon a znovu se můžeme těšit na Iron Mana, Captaina Americu, Thora, Hulka, Black Widow a Hawkeye. Chybět nebude ani Nick Fury nebo Maria Hill. A agent Coulson? Podle poslední scény v prvních Avengers si navíc troufneme odhadnout také hlavního zloducha. Seznamte se s proradným Thanosem. V komiksech superhrdinům slušně zkomplikoval život (a někdy i smrt). Jo, a je to ne zrovna milovaný tatíček jisté mimozemské členky Guardians of Galaxy. Že by se oba týmy nakonec setkaly?

30. dubna 2015

 

Avengers 2 mají režiséra

Avengers 2 mají režiséra

7. Ant-Man

Říkejte mu třeba Mravenčí muž a nečekejte typického superhrdinu. Film, o kterém se mluví už hodně dlouho, připravuje Edgar Wright. Je jasné, že od režiséra Jednotky příliš rychlého nasazení, Soumraku mrtvých nebo Scotta Pilgrima proti zbytku světa dostaneme pořádnou komedii. Pořád ale bude zasazená do známého marvelovského universa. Prdícího Hulka se ale asi bát nemusíme.

V kinech od 5. listopadu 2015.

8. Doctor Strange

Že ho ještě neznáte? Vaše chyba! Doctor Strange patří k nejvýznamnějším komiksovým postavám vydavatelství Marvel - aspoň vzhledem k tomu, co všechno dokáže. Film, který je zatím bez data premiéry, bude klasickým příběhem o zrodu superhrdiny. Tak trochu nemohoucí chirurg najde nový smysl života, když ho jistý kouzelník začne trénovat na Nejvyššího čaroděje Země. Kam se hrabe Potter.

 

Iron Man padá na novém plakátu z nebe

Iron Man padá na novém plakátu z nebe

9. A co nový Hulk?

V posledních letech jsme se sice s Hulkem viděli hned dvakrát. Nejdříve v ne moc úspěšné verzi z roku 2008, pak v jen o něco málo úspěšnějším marvelovském Hulkovi, ve kterém se na konci (po titulcích) mihne Tony Stark. Jenže Avengers konečně ukázali Hulka tak, jak ho fandové mají rádi, a teď jsme všichni natěšení. Dočkáme se možná po Avengers 2. A dokonce i Hulk by se mohl podívat do vesmíru! Pokud jsou zvěsti pravdivé, film by mohl být inspirovaný komiksovou sérii Planet Hulk (Planeta Hulk), ve které je zelený obr vyhoštěný ze Země, když už toho zničí opravdu hodně…

10. Avengers 3  

Pochybujete snad, že tenhle film vzinke? Otázkou je jedině: Kdy? A znovu, pokud jsou zvěsti pravdivé, Avengers 3 by mohli navázat a na nového filmového Hulka. Jak? Stačí, když se inspirují komiksovou sérií World War Hulk. V ní se naštvaný zelený obr vrací zpátky na Zemi v doprovodu mimozemských válečníků a místní superhrdinové mají co dělat, aby mu zabránili v krvavé pomstě!

 

 

Coulson ožije v seriálu S.H.I.E.L.D?

Coulson ožije v seriálu S.H.I.E.L.D?

(Staro)noví X-Meni: Kdo se přidá k Wolverinovi?

(Staro)noví X-Meni: Kdo se přidá k Wolverinovi?

Iron Man 3 má nové fotky. Je to on? (Není!)

Iron Man 3 má nové fotky. Je to on? (Není!)

 

Články odjinud