G. I. Joe: 10 nejzajímavějších hrdinů

G. I. Joe: 10 nejzajímavějších hrdinů
Sdílej
 
G. I. Joe není malý tým dobrodruhů. Nechybí v něm nindža, drsné holky, chlap velký jako zátaras, ani akční dědek Bruce Willis. Kdo s dostal do nejlepší desítky?

 

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

 

Roadblock

Roadblock znamená silniční zátaras, ale když se podíváte na svalovce, který ho hraje, nemusíme vám nic překládat. Dwayne Johnson známý z ringu taky jako wrestler The Rock toho bez problému zvládne zatarasit mnohem víc než jen nějakou pitomou cestu. Viděli jste ho v Rychle a zběsile 5?

Kde střílí: G. I. Joe: Odveta

 

Roadblock je prostě zátaras! •  CinemArt

Duke

Asi nejpopulárnější G. I. Joe je hrdinou obou hraných filmů a více než desítky animáků, seriálů a dokonce i parodií. Komiksy radši ani nepočítáme. V pokračování samozřejmě nemůže chybět – i když jako jeden z mála členů týmu z prvního dílu…

Kde střílí: G. I. Joe: Odveta, G. I. Joe

 

Duke v akci •  Bontonfilm

 

Snake Eyes

Pamatujete si, jak jsme vám říkali, že Duke je asi nejpopulárnějším členem týmu G. I. Joe? Lhali jsme. Nindža Snake Eyes je takový frajer, že musí mít vlastního exkluzivního protivníka. A tak za Cobru kope/seká/páře zlodušský nindža Storm Shadow.

Kde střílí: G. I. Joe: Odveta, G. I. Joe

 

Snake Eyes v akci •  Bontonfilm

 

Lady Jaye

Bývalá špiónka z Irska prošla speciálními jednotkami (výsadkáři, Rangeři, au…) a perfektně ovládá několik různých střelných zbraní včetně luku. Mluví plynně několika jazyky a je skvělou herečkou, takže ji nedělá problémy vydávat se za jiné osoby a pracovat v utajení. Ve filmu ji hraje nepřehlédnutelná Adrianne Palicki.

Kde střílí: G. I. Joe: Odveta

 

Lady Jaye v akci •  Bontonfilm

 

Flint

Původně se objevil v kresleném seriálu z roku 1984. O rok později už se prodával v hračkářství. Flint má vysokoškolský titul z anglické literatury, ale raději než citáty klasiků se ohání zbraněmi. Je elitním výsadkářem, Rangerem, členem speciálních jednotek a letcem. Jako mistrovský technik často dohlíží nad strategicky důležitými záchrannými akcemi. Protože se na něho dá spolenout, Duke ho přitáhl do týmu G. I. Joe.   

Kde střílí: G. I. Joe: Odveta

 

Flint v akci •  Cinemart

 

Původni Joe

Název G. I. Joe se odvozuje od toho, jak se v zahraničí říkalo americkým pěchotním vojákům. Původní (Original) Joe je chlápek, co dal jméno celé speciální jednotce. Hraje ho akční veterán Bruce Willis, což sedí. Ve filmu tvrdí, že se fakt jmenuje Joe a když si s Lady Jaye prostřílí cestu z nebezpečí, na otázku „Jsi v pořádku?“ odpoví: „No, mám trošku vyšší tlak.“

Kde střílí: G. I. Joe: Odveta

 

Původní Joe v akci •  CinemArt

 

 

GALERIE: G. I. Joe v komiksové podobě

 

 

Scarlett

Ohnivá zrzka byla v původním týmu G. I. Joe už v dobách, kdy to ještě nebyla malá armáda čítající desítky, možná stovky, specialistů a profíků. Wikipedia píše, že Scarlett to zvlášť dobře umí s puškou M-14, samopaly M16 a M3A1, automatickou pistolí M1911A, „dělem“ MAC-10, granátometem, sniperskou puškou Remington M-700, vrhacími hvězdicemi, škrtičem a armádním nožem. Chcete ji?

Kde střílí: G. I. Joe

 

Scarlett v akci •  Bontonfilm

 

Heavy Duty

Když nadšenec do klasické hudby nastoupil do armády, zjistil, že jeho schopnost věnovat se několika věcem najednou se dá využít nejen u hudebních nástrojů, ale i u zbraní. Zvládá dobře improvizovat a jeho bratrancem je Roadblock.

Kde střílí: G. I. Joe

 

Heavy Duty v akci •  Bontonfilm

Stone

Instruktor speciálních operací trénuje členy týmu na… no, na speciální operace. To znamená v taktice, ostrostřelbě, technikách přežití dalších technikách speciálních jednotek. Ve filmu si ho zahrál Brendan Fraser. Stone není zas tak významnou postavou, ale herec je oblíbencem režiséra Stephena Summerse. Šlo vlastně o takový bonus pro něho i pro fanoušky.

Kde střílí: G. I. Joe

Stone, hehe, v akci! •  archiv

Cover Girl

Oukej, tohle možná není nejlepší z nejlepších, ale… než se tahle slečna stala vojenskou specialistkou a mechaničkou armádních vozidel, byla modelkou. To je celkem slušný posun. A teď sledujte: První film G. I. Joe se točil v Česku, Cover Girl se v něm sice jenom mihla, zato ji hrála modelka Karolína Kurková. Ha!

Kde střílí: G. I. Joe


Cover Girl "v akci" •  Bontonfilm



G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

Crysis 3: Naprosto úchvatně s lukem na neřády

Crysis 3: Naprosto úchvatně s lukem na neřády

Speciální jednotka G. I. Joe chce Odvetu

Speciální jednotka G. I. Joe chce Odvetu

Klíčová slova:
film, 10 nej, G. I. Joe
 

Články odjinud