Chyť svůj sen s Petrem Čechem: Brankář v soutěži Dreamcatcher

Chyť svůj sen s Petrem Čechem: Brankář v soutěži Dreamcatcher
Sdílej
 
Dreamcatcher je soutěž, která pomáhá mladým lidem proměnit jejich sny v realitu. Nyní se k ní připojil jeden z nejlepších fotbalistů světa, brankář Petr Čech.

 

Recept na gól? Pošli nejmladšího hráče

Recept na gól? Pošli nejmladšího hráče

 

 

Sny se rodí v hlavě. Pro každého znamenají něco jiného a cesta k jejich splnění bývá dlouhá. Splnění jednoho snu může trvat i celý život. Ne vždy to ale tak musí být. Co když svůj sen můžete uskutečnit, ještě než na svém narozeninovém dortu sfouknete jedenáct nebo patnáct svíček? 

Šance pro váš sen

Dreamcatcher je určen všem mladým lidem ve věku od 11 do 21 let. Stačí navštívit webové stránky projektu a udělat následující: popsat vlastní sen, přihlásit ho do soutěže, úspěšně projít hlasováním a pak si část snu symbolicky odpracovat. Jestli vám teď naskakuje kopřivka ze soutěže, jejíž podmínkou je práce, nemějte strach. Jedná se o příjemné (nebo aspoň zajímavé) a přitom prospěšné dobročinné úkoly, mezi nimiž nechybí třeba sběr hraček, krmení zvířat nebo pomoc při archeologických průzkumech.

A jaká přání se vám můžou splnit? Můžete se inspirovat těmi, která už byla díky Dreamcatcheru uskutečněna: cesta po Evropě, výlet do Kanady, sportovní vybavení pro fotbalisty, florbalisty, volejbalisty, roztleskávačky, vybavení školních redakcí, hudební nástroje pro muzikanty a mnoho dalších. Celkem se už Dreamcatcheru povedlo splnit přes stovku týmových snů. 

 

Dvojitý KO zásah!

Dvojitý KO zásah!

Petr v DreamTeamu

Od prosince minulého roku v projektu DreamCatcher hraje opravdu důležitou roli Petr Čech. Svou brankářskou helmu vyměnil za píšťalku rozhodčího a spolu s dalšími členy DreamTeamu rozhoduje o tom, které nápady projekt podpoří.  „K připojení k DreamTeamu mě vedlo vědomí toho, že jsem si splnil svoje sny a vím, jaký to pro mě byl hluboký zážitek. Chtěl bych touto cestou pomoci ostatním, aby to zažili,říká Petr Čech.

Cesta ke splnění snu

Petr, Roman, Vojta, Adéla, Kristýna a dalších sedm set dětí má dnes úsměv na tváři, protože Dreamcatcher jim jejich sen už splnil. Mimo jiné i dvěma klukům, kteří toužili po setkání se svým vzorem, brankářem české reprezentace Petrem Čechem. Šikovní fotbalisté se s ním setkali a dokonce se dostali do Petrovy Fotbalové školy, která se koná dvakrát do roka.

„Kluci si vedli velmi dobře a je na nich vidět, že fotbal je baví, což je ta nejdůležitější věc,“ komentoval jejich výkon Petr Čech, který si svůj dětský sen splnil už dávno. „Chtěl jsem si zahrát ligové utkání za Viktorii Plzeň,“ vzpomíná.  Dnes už ho nevídáme v brance na plzeňském sídlišti, ale v kolébce fotbalu v Anglii, kde hájí branku anglického velkoklubu Chelsea FC. 


Psí sporty: Společně k vítězství

Psí sporty: Společně k vítězství

V partě se to lépe chytá!

Nejen Petr Čech, ale všichni, kdo se do  Dreamcatcheru zapojili, by mohli vyprávět, jak moc je pro úspěch důležitá podpora přátel. Týmová spolupráce je jednou z hlavních podmínek pro dosažení svého snu. Důležité je také odhodlání jít si za svým snem krůček po krůčku. Často se stává, že se naše přání v čase vyvíjí, a že si vlastní laťku průběžně posouváme výš a výš.

„Dílčí malé sny, které se mi postupně plnily, mi dávaly motivaci, radost a naději, že se ten veliký sen – chytat za národní tým – může opravdu splnit“, říká Petr Čech a drží všem nadšencům palce: „Snílkům vzkazuji, aby vydrželi a svou snahu nevzdávali, protože sny se nerodí jednoduše. O to větší zadostiučinění budou mít, až se jim jejich sen vyplní“.

Více o Petrovi a projektu DreamCatcher se dozvíte na stránkách projektu www.dreamcatcher.cz.



Co je to DreamCatcher?

Projekt DreamCatcher učí děti věřit svým snům, dokázat je pojmenovat a jít si za nimi. Stačí svůj sen přihlásit na www.dreamcatcher.cz, získat pro něj podporu fanoušků, vyhrát hlasování a nakonec si část hodnoty snu odpracovat ve vybrané neziskové organizaci. Určitě to tedy není ideální soutěž pro lenochy – na druhou stranu odměna, která je na dosah, je více než lákavá.   



Spidey se dal na taekwondo

Spidey se dal na taekwondo

Neuvěřitelný gól? Bez střely!

Neuvěřitelný gól? Bez střely!

Šílená vybíjená na plné koule

Šílená vybíjená na plné koule

Klíčová slova:
sporty, cechy, dreamcatcher
 

Články odjinud