Nejcennější Pokémon karty na světě

Nejcennější Pokémon karty na světě
Sdílej
 
Mít balíček karet může znamenat nepředstavitelné bohatství. Musíte mít jen ty správné kousky.

 

Zahrajte si karty s pokémony online!

Zahrajte si karty s pokémony online!

 

 

Každý sběratel touží po tom, aby měl ve své sbírce ty nejvzácnější artefakty. A nezáleží na tom, jestli sbírá etikety od piva nebo sportovní veterány. Samozřejmě i karetní hra Pokémon má svoje nadšené sběratele a vzácné či chybné výtisky, kterých je na světě jenom pár a za které jsou ochotní platit doslova poklady. Ty nejdražší jsou dokonce tak ceněné, že kdyby se vám jedna z nich dostala do ruky, mohli byste je bez velkého smlouvání vyměnit třeba za nové auto. Podívejte se s námi na tři největší pokémoní poklady.

3. No. 1 Trainer

Tahle karta se poprvé se objevila v roce 1997 na japonském národním mistrovství v Pokémonu. Získal ji vítěz jako ocenění svého výkonu i památku do budoucna. Nápad se ujal a karty nejlepších trenérů začali o pár let později dostávat vítězové světových turnajů. Každý rok se rozdají tři, za bronzové, stříbrné a zlaté místo. Každý rok mají jinou značku v pravém dolním rohu, takže je každá z nich unikát. To znamená, že od každé existuje opravdu jen jediný kus. Navíc si jich vítězové velmi váží, takže těch, kteří jsou ochotní vítěznou kartu prodat, je minimum. Sběratelé říkají, že za jednu by zaplatili i pět tisíc dolarů!


2. Prerelease Raichu

Víte, co jsou to prerelease karty? Znamená to, že jde o karty, které teprve čekají na oficiální vydání, ale už se rozdají několika hráčům na prestižních turnajích jako ochutnávka nové edice. Poznáte je snadno - mají u obrázku razítko s nápisem PRERELEASE. Když se v roce 1999 tiskla série Jungle, podařilo se výrobcům omylem označit několik karet Raichu právě tímto razítkem. Několik let se o nich jenom tajně šuškalo a výrobce zarputile odmítal přiznat jejich existenci, než v se roce 2006 taková karta objevila na veřejnosti. Přestože karet s chybným potiskem existují stovky, tahle je zdaleka nejcennější. Je jich na světě jich prý nanejvýš dvacet a podle sběratelů má jedna z nich cenu alespoň deset tisíc dolarů.

1. Illustrator

V Japonsku se čas od času pořádají soutěže v kreslení ilustrací na karty s pokémony. Ty nejlepší pak firma použije jako oficiální obrázky do nové edice. Poprvé se toto výtvarnické klání konalo v roce 1997 a vítězové dostali jako malý bonus kartu s malujícím Pikaču. Ehm, malý bonus. Ti, kteří ji dostali, tehdy zřejmě netušili, jakou bude mít za pár let hodnotu. Najdete na ní hned několik vzácných prvků. Namísto „Trainer“ má napsáno „Illustrator“,v pravém dolním rohu má unikátní symbol pera a navíc existuje jen v šesti exemplářích. Čtyři z nich už odkoupili sběratelé, přičemž poslední z nich padla za dvacet tisíc dolarů. To už je opravda rarita jen pro ty nejskalnější fanoušky Pokémonu.



Jaké jsou karty trenérů v Pokémonu?

Jaké jsou karty trenérů v Pokémonu?

Udělejte si vlastní pokémoní kartu!

Udělejte si vlastní pokémoní kartu!

Nejoblíbenejší Pokémoni našich hráčů

Nejoblíbenejší Pokémoni našich hráčů

Klíčová slova:
pokemon
 

Články odjinud