Liga v pokémonu: Jak se stát profi trenérem?

Liga v pokémonu: Jak se stát profi trenérem?
Sdílej
 
Když začnete sbírat karty s pokémony a propadnete jejich kouzlu, nemáte už daleko k tomu, abyste poměřili svůj um s ostatními trenéry.

 

Nejcennější Pokémon karty na světě

Nejcennější Pokémon karty na světě

 

 

Pokud to s hraním myslíte vážně, měli byste začít s ligou. Některé ligy se konají ve specializovaných herních obchodech, jiné v Domech dětí a mládeže, ale všude jde hlavně o trénink na náročnější turnaje. Většinou se hraje o odznaky nebo speciální karty. Pokud nemáte svůj vlastní herní balíček, bývá na lize k dispozici nějaký k zapůjčení, případně vám zkušenější hráči rádi nějaký sestaví ze svých starších karet. Nejste pro ně totiž soupeři, ale další kamarádi.

Vzhůru na turnaj!

Jakmile získáte trochu toho hráčského sebevědomí, přijde čas vyrazit se spoluhráči z ligy na nejbližší turnaj. Všechny turnaje se hrají ve třech věkových kategoriích, takže nemusíte mít strach, že narazíte na příliš staré a zkušené soupeře. Na jaře a na podzim se konají tzv. Battleroad turnaje. Jejich organizaci mají většinou na starosti místní ligoví lídři. Na nich už můžete kromě speciálních karet vyhrát i nějaké ty doplňkové balíčky. Turnaj Regionals je už velká akce, kam se sjíždějí hráči z celé republiky. Vrcholem celé sezony je pak mistrovství republiky. Jeho vítězové se kvalifikují na mistrovství světa, ale ani ostatní nepřijdou zkrátka. Během mistrovského víkendu se rozdá tolik kšiltovek, alb na karty, trofejí a karet samotných, že se dostane na každého. Chce to jen začít trénovat!

 

 

Pokémon uprostřed lítých bojů •  archiv

 

Jak si stojí naši hráči?

Fanouškové pokémonu, kteří se přihlásili do naší soutěže o účast na světovém turnaji ve Vancouveru, už pilně trénují svoje trenérské dovednosti. Jak hodnotí svoje pokroky po prvních týdnech profesionálního tréninku?

 

Tadeáš Fousek

O hře pokémon jsem se toho zatím naučil opravdu hodně a myslím, že jsem se dost zlepšil.

 

Jan Hendrych

Je to znát a myslím si, že se zlepšuji.

 

Václav Myška

Své pokroky hodnotím kladně, protože se lépe orientuji ve hře a lépe znám funkce karet.

 

Matěj Konečný

Jsem ze hry velmi nadšený. Začaly mě zajímat různé herní strategie a zjišťuji, jak jsou pro hru důležité.

 

Daniel Nevrklo

Naučil jsem se hrát správně podle pravidel, což je mnohem lepší. Začal jsem se taky účastnit turnajů a je to bezva – jen se ještě musím naučit nedělat zbytečné chyby.

 

 

Zahrajte si karty s pokémony online!

Zahrajte si karty s pokémony online!

Jaké jsou karty trenérů v Pokémonu?

Jaké jsou karty trenérů v Pokémonu?

Jak se vyznat v kartách Pokémon

Jak se vyznat v kartách Pokémon

Klíčová slova:
pokemon
 

Články odjinud