Zakázané karty v Pokémonu

Zakázané karty v Pokémonu
Sdílej
 
Návrhářům karetních her se občas stane, že nevědomky sestaví tak dobrou kartu, že tím úplně zvrátí rovnováhu hry. Neminulo to ani pokémony. Podívejte se s námi, jaké potvůrky to byly! 

 

 

 

 

Sneasel

První zakázanou kartou v historii Pokémonu byla postava Sneasela ze sady Neo Genesis. Neměl žádné slabosti, disponoval silnými útoky a hráči brzy zjistili, že s takovým favoritem nejde prohrát. Měl ho skoro každý vítězný hráč na turnaji, a tak ho tvůrci rychle zakázali. Na Sneasela samotného ale nezanevřeli. Vyšel opět v sadě HS Undaunted, tentokrát v oslabené podobě. S ním už se hrát smí, ale hráči po něm samozřejmě netouží tolik, jako po jeho nepřemožitelné zakázané podobě.


Narozeninový Pikaču

Mnohem kurióznější zakázanou kartou je narozeninový Pikaču, který vycházel jako promo karta mezi lety 1999 a 2001. Způsoboval zranění za třicet bodů – když jste ale měli narozeniny, mohli jste si hodit mincí, a když vám padla hlava, nasekal Pikaču nepříteli jako dárek dalších padesát bodů zranění. Rozhodčí kartu stáhli, protože bylo obtížné ověřovat, zda si dotyčný narozeniny zrovna nevymýšlí. 


Slowking

Nejnešťastnější kartou, kterou na turnajích nesmíte zahrát, je Slowking, který je stejně jako Sneasel ze sady Neo Genesis. Původní japonská karta umožňovala hráči vrátit do ruky vyloženého trenéra, když vám dobře padla mince. Ale pouze když byla karta aktivní. Jenže překladatelé udělali chybu a s anglickým Slowkingem jste mohli síly kumulovat. Stačilo jich několik vyložit, posadit na lavičku a krýt silnějšími pokémony. Na jednom turnaji byl Slowking hlavní a rozhodující kartou vítězů, což vedlo k jeho vyhnání do věčných pokémonních lovišť.



Galerie příšerek: Ti nejdivnější pokémoni

Galerie příšerek: Ti nejdivnější pokémoni

Největší sbírka pokémoních karet na světě

Největší sbírka pokémoních karet na světě

Nejcennější Pokémon karty na světě

Nejcennější Pokémon karty na světě

Klíčová slova:
pokemon
 

Články odjinud