10 (ne)známých filmů podle komiksů

10 (ne)známých filmů podle komiksů
Sdílej
 
Filmy podle komiksů jsou v kurzu. Některým byste ale komiksový původ netipli. U jiných sice jo, ale jsou tak šílené, že byste je možná raději ani neznali. Varovali jsme vás!

 

 

 

 

 

2 zbraně

Dva pološílení poldové se právě prostříleli na plátna kin. V akční komedii isnpirované komiksem 2 Guns musí zdrhat před naštvanými zločinci, protože se jim nepodařilo infiltrovat drogový kartel.  Snad se jim bude dařit lépe, než kolegům z nedávno nasazené R.I.P.D. – U.R.N.A. – Útvaru rozhodně neživých agentů.

 

 


Batman (z roku 1966)

Úplně prvního Batmana si zahrál dodnes oblíbený Adam West. Ten už si ho dříve úspěšně zahrál i v televizním seriálu. Bylo to dlouho před temnou verzí od Tima Burtona, pestrobarevným netopýrem, který následoval poté, i realistickým pojetím Christophera Nolana. Podaří se zabodovat i novému Temnému rytíři Benu Affleckovi?

 

 

 

Supertajná zbraň

Okovaný super hrdina Steel se sice osobně zná se Supermanem, ale jeho filmová podoba z roku 1997 moc super není. Do hlavní role se nacpala bývalá basketbalová hvězda Shaquille O’Neal. A vznikl nepodařený pokus vydělat na popularitě filmových super hrdinů v druhé polovině 90. let. Nemluvě o tom, že právě Supertajná zbraň tuhle popularitu pomohla na čas pohřbít.

 

 


Generation X

Před dlouhou řadou úspěšných filmů s X-Meny a Wolverinem se v roce 1996 (američtí) fandové komiksu dočkali jenom zapomenutého obskurního televizního filmu. Ten se sice jmenoval stejně jako jedna z úspěšných komiksových sérií. Ale jinak vypadal spíš jako Beverly Hills 90210, než jako něco z toho co nás brzy čeká.

 

 

 
Constantine

Tak jo, britský kouzelník a sprosťák John Constantine alias Hellblazer možná není úplně neznámý. Vždyť si ho ve filmu zahrál Keanu Reeves. Mysteriózní fantasy z roku 2005 je o boji s démony a samotným ďáblem. Mělo být konkurencí filmů s Hellboyem, ale nějak zapadlo. Možná, že seriál, který se teď chystá, dopadne lépe.

 

 


Dr. Strange

Televizní film s hlavním ochráncem našeho světa proti všem magickým hrozbám původně vznikl jako pilotní epizoda nikdy nerealizovaného seriálu. Psal se rok 1978. prsty v tom měl dokonce i Stan Lee, který vymyslel hromadu současných komiskových hrdinů a často se proto mihne v jejich filmech. Dr. Strange je mimochodem po Iron Manovi, Thorovi a Captainovi Amerikovi dalším čekatelem na svůj vlastní film od Marvelu.

 

 


Nick Fury, zvláštní agent

Dlouho před tím, než všichni znali Nicka Furyho jako drsňáka Samuela L. Jacksona, si ho zahrál David Hasselhoff. Ano, ten z Knight Ridera a Pobřežní hlídky. Že vám to nic neříká? Ehm... no však nám taky ne! Televizní film z roku 1998 proslul svou příšerností. Nickova odpověď na výhružku je ale docela dobrá. Prý: „Sejdeme se v pekle, Nicku!“ –„A dáme si tam oběd!!!“

 

 


Kačer Howard

Drzý kačer ne nepodobný Donaldovi je hrdinou sci-fi komedie z roku 1986. Byl to propadák, i když se na scénáři filmové adaptace podílel George Lucas jinak podepsaný pod sériemi Star Wars a Indiana Jones. Mimochodem, Kačer Howard žije víceméně ve stejném světě jako hrdinové od Marvelu. Že bychom se ho dočkali v Avengers 3?

 

 

 


The Death of the Incredible Hulk

Neuvěřitelný Hulk zemřel. Bylo to v roce 1990 a stalo se to v televizním filmu. Ten byl závěrečnou částí trilogie, která navázala na seriál s Hulkem z let 1978 – 1982. Zuřivého zeleného obra tehdy hrál dodnes oblíbený kulturista Lou Ferrigno.

 

 

 

Justice League of America

Až (možná) půjdete do kina na nový film s Justice League, na tohle obskurní dílko radši zapomeňte. Kuriozita z roku 1997 vznikla jako úvodní díl k nikdy nenatočenému seriálu. Největší hvězdy Superman, Batman a Wonder Woman v něm chybí. Green Lantern, Atom nebo chudák Flash ale takové štěstí neměli...

 

 

Amatéři ukázali světu, jak se má točit Wonder Woman

Amatéři ukázali světu, jak se má točit Wonder Woman

Úplně první upoutávka na druhé Avengers

Úplně první upoutávka na druhé Avengers

Avengers bojují proti Supermanovi a Bamtanovi

Avengers bojují proti Supermanovi a Bamtanovi

Klíčová slova:
film, komiks, Komiksy na Heureka.cz
 

Články odjinud