Rozhovor s Loganem Lermanem: O Percym Jacksonovi jsem nečetl

Rozhovor s Loganem Lermanem: O Percym Jacksonovi jsem nečetl
Sdílej
 
Král je mrtvý, ať žije král. Žezlo po Harrym Potterovi převzal Percy Jackson. Jeho druhý film s podtitulem Moře nestvůr si užijete na DVD a Blu-Ray ve 3D.

 

Logan Lerman je vycházející hvězdou filmového průmyslu. Má za seboupůsobivou řadu rolí a rychle se stává jedním z nejžádanějších mladých hollywoodských herců. V současné době se chystá na roli v dramatu z druhé světové války Fury scenáristy a režiséra Davida Ayera.

Ve snímku Percy Jackson: Moře nestvůr se podobně jako v románové předloze vydáváme s Percym Jacksonem a jeho přáteli na velkolepou výpravu za záchranou jejich bájného světa. Jedině tato Blu-ray edice nabízí exkluzivní, dosud neuvedený animovaný krátký film, ve kterém se představí Percyho nejnovější sokyně Clarisse. Zároveň je to jediný způsob, jak si užít vzrušení ze zážitku ve 3D v pohodlí domova.

V následujícím rozhovoru Logan popisuje, jaké pocity měl při návratu k roli Percyho, jak snáší zájem dospívajících dívek a jak si uchovává v Hollywoodu zdravý rozum.


Logan Lerman v jednom ohni •  Bonton



Četl jste knihy o Percym před tím, než jste se postavy ujal?

Ne, nečetl. Ve skutečnosti jsem o nich ani nevěděl. Moji mladší bratranci je ale znali a milovali. Tak jsem se do knih podíval a líbily se mi.

 

Byly přípravy na natáčení pokračování složité? Jak jste se připravoval?

Jednoho dne, když jsem pracoval na jiném filmu, mi zavolali, pak jsem dostal scénář a přečetl si ho. Sedl jsem do letadla a po příletu jsme se hned pustili do natáčení. Nebylo moc času o tom mluvit nebo přemýšlet. Tak jsem se do toho ponořil a pokusil se pracovat s podklady, které jsem dostal.

 

Sledujete i previzualizace?

Sleduji. Podíval jsem se na storyboardy a podobné věci. Dívám se na ně, abych věděl, co nás každý den čeká. Nejvíce to ale pomáhá ve scénách s vizuálními efekty a ve velkých scénách s nestvůrami, takže vím přesně, co se po mně chce. Jsou to velmi specifické scény, ve kterých je vše dopodrobna dané.


Na DVD je film o filmu, který se věnuje polobohům. Jak se hraje polobůh?

Jak se Vám jevily kaskadérské výkony v porovnání s prvním dílem?
V porovnání s prvními filmy, kdy jsem o práci kaskadérů nevěděl nic, jsem byl teď zkušenější. Natočil jsem prvního Percyho a další akční film. Šlo mi to lépe s mečem a podobnými věcmi, byl jsem lepší v soubojích, takže jsem se celkově cítil lépe. V těžkých akčních scénách mě i tak čekala spousta práce.

 

ZAKVÍZUJ SI S PERCYM. KVÍZ JE KE STAŽENÍ TADY.

 

 

 

 

Nedílnou součástí filmů a knih o Percym Jacksonovi je láska k cestování, dobrodružství a objevování. Také Vás to baví? Musíte hodně cestovat během natáčení i při následné propagaci?

Cestování? To miluji. Ta spousta cestování mě trochu rozmazluje. Každému mladému člověku to otevře oči.

 

Máte nějaké oblíbené místo?

Ne jedno, ale několik. Nebyl jsem všude, ale některé z mých cest byly fantastické. Japonsko bylo úžasné a poučné. Německo bylo úžasné. Tahle dvě místa byla opravdu skvělá. Propagoval jsem film v Itálii, i tam to bylo úžasné. Korea byla neuvěřitelná. Dostal jsem se na místa, kam se lidé v mém věku, jako moji přátelé, nemůžou z finančních důvodů dostat, protože současný svět je tvrdý, je těžké sehnat práci. Takže je trochu zvláštní pocit, když máte možnost natáčet na takových místech.

 

Jak odpovídáte lidem, kteří o Vás tvrdí, že jste budoucí hollywoodská superstar?

Slyšel jsem to od Vás a možná od několika dalších lidí, ale já to tak necítím. Je pro mne těžké získávat role v dobrých filmech. Aby to byla pravda, musím ujít ještě dlouhou cestu.

 

Takže na tom jste podobně jako Percy? Ani on neví, jestli z něj bude hvězda!

Ano, je to srovnatelné. Opravdu nevím. Mohlo by to tak být, takže se vždy snažím vše dělat nejlépe, jak dokážu.

 

CHCI KOUPIT KNIHU A DVD

 

Knižky s Percym Jacksonem •  nakladatelství Fragment



Užíváte si slávu, nebo to nahání trochu hrůzu?

Je to trochu mediální hra. Spíš víc, než trochu. Nechtěl bych být slavný, kdyby za mnou nebyla vidět žádná práce. Existuje řada lidí, kteří jsou slavní bez práce. Bez skutečné práce. Bez dobré práce.

 

Ale neděsí Vás ten svět, ve kterém Vás poznávají paparazzi?

Tak to necítím. Ta představa děsivá je, ale je to neoddělitelná součást mé práce.

 

Navzdory Vašemu úspěchu působíte velmi rozumně. Jak jste dokázal nesejít ze správné cesty? Musel jste to řešit? Těch tragických příběhů je plný Hollywood.

Doufám, že to nebudu muset řešit. Myslím, že mé mentální zdraví je v pořádku. Snad to tak i zůstane, ale člověk nikdy neví, kdy šlápne vedle. Nevím. Mám velmi blízký vztah se svými rodiči. Může to hrát roli? Nevím. Člověk nikdy neví. Věřím, že neudělám žádné chyby. Soustředím se pouze na svou práci. Nesnažím se proslavit, ani si užívat zábavu. Takže myslím, že tohle na mé chování vliv mít nebude. Já miluji filmy.

 

Bydlíte stále se svými rodiči?

Ne, s rodiči už nežiji. Ale donedávna jsem s nimi bydlel. Jsem z domova tak často, že vlastně nežiji nikde.

 

Jak jste na tom s vařením, praním a dalšími domácími pracemi?

Jsem v tom dobrý. Tedy, nejsem dobrý kuchař, ale jde mi to dobře s mikrovlnkami. A praní zvládám skvěle. Peru si sám a výborně. Rád mám vše pod kontrolou. To je známá věc. Když se posadím do auta, rád řídím. Nemám rád, když sedí za volantem někdo jiný. Takže když si peru prádlo, peru ho s radostí.

 

Čím se bavíte, když zrovna nepracujete?

Mám rád hudbu. Rád hraji na klavír. Používám to jako terapii.

 

Toužíte po kariéře rockového hudebníka?

To si neumím představit. Je to zvláštní obor – hudba – když to tak sleduji. Je to těžké.

 

Měl jste nějaká živá vystoupení?

Dříve jsem hrál v barech. Někdy jsem doprovázel své přátele, hrál jsem jejich skladby. Rád píšu, ale mé písně jsou někdy tak osobní, že se trochu ostýchám se o ně dělit.

 

Jaké máte v Hollywoodu vzory?

Mám rád lidi, kteří pracují s dobrými režiséry a dokáží si vybrat vhodný scénář. To jsou ti, kteří takovou možnost mají, tedy ne všichni. Spousta lidí musí platit účty, takže berou všechno. Jsou ale i lidé, kteří by si mohli vybírat, a přesto volí špatně. To nemám rád. Mám rád herce, kteří si důsledně vybírají kvalitní režiséry a náročné role.

 

Více informací o příběhu, knihách i filmech naleznete na www.percy-jackson.cz

 

Percy Jackson: Moře nestvůr

Režie: Thor Freudenthal

Distributor: Bontonfilm

Autor: Petra, blogteam Neoluxor (Praha)

Text: Percy Jackson se vrací, aby zase zachránil svět. A také, aby si po prvním filmu napravil reputaci. Tentokrát mu můžeme dát skoro jedničku s hvězdičkou, protože se filmařům podařilo vrátit se k hlavní lince příběhu, který jsme si v knihách tolik oblíbili. Nechybí vtip, akce i pořádná dávka speciálních efektů. A i když to není tak úplně Rick Riordan, s Percym se ani ve filmu nudit nebudete.

 

 

 

 

 

Konkurence Harryho Pottera se vrhá do Moře nestvůr

Konkurence Harryho Pottera se vrhá do Moře nestvůr

Skutečný Harry Potter hledá v New Yorku nástupiště 9 a ¾

Skutečný Harry Potter hledá v New Yorku nástupiště 9 a ¾

Vstanou noví Potterové? 10 nej konkurentů čarodějnického učně

Vstanou noví Potterové? 10 nej konkurentů čarodějnického učně

 

Články odjinud